1+1 покаже документальний проект «Україна. 100 днів над прірвою»

1+1 покаже документальний проект «Україна. 100 днів над прірвою»
skyandmethod.com

Стрічка присвячена одному з найскладніших періодів в історії України.

Поделиться:

Завтра, 13 березня о 22:00 на каналі 1+1 відбудеться прем’єра документальної стрічки «Україна. 100 днів над прірвою» про період безвладдя в країні навесні 2014 року.

Після тримісячного протистояння на Майдані, яке призвело до численних жертв, 21 лютого 2014 року президент України Віктор Янукович залишає Київ. А за два дні за допомогою спецпризначенців тікає до Росії. Після того, як Україна залишилась без президента і головнокомандуючого, всі гілки влади стали паралізованими, армія і правоохоронна система – недієздатними, а країна опинилась на порозі повномасштабної війни. Проведення президентських виборів унеможливлювало б введення воєнного стану. 22 лютого 2014 року єдиний легітимний орган в країні – Верховна Рада – призначає позачергові вибори президента на першу можливу дату – 25 травня 2014 року.

«Для української держави розпочався новий відлік – 100 днів, кожен із яких міг стати останнім днем існування української держави. Мало хто на Заході, та і всередині країни вірив, що ми зможемо пережити цей період, – коментує Катерина Кириченко, продюсер видавництва «Час», яке займалось виробництвом програми. – Ми поспілкувалися із тими, хто брав активну участь у порятунку країни, та разом із ними пригадали, яким чином Україні вдалось вистояти у чи не найскладніший період в історії».

Зокрема, серед героїв програми «Україна. 100 днів над прірвою» – Олександр Турчинов, Арсен Аваков, Арсеній Яценюк, Ігор Коломойський, Ігор Палиця та інші. Їхні інтерв’ю супроводжуватиме документальна хроніка того періоду.