Як бюджетно доглядати за руками взимку: Рецепт маски з картоплі

У програмі «Сніданок. Вихідний» експерт розповіла, як в домашніх умовах приготувати маску, що збереже молодість ваших рук.

Поділитися:

Як правильно обрати гігієнічну помаду: Поради косметологаУ програмі «Сніданок. Вихідний» постійний експерт Ірина Медвєдєва розповіла про те, як зберегти шкіру рук в зимовий період та які процедури необхідно для цього робити.

Кажуть, руки – це візитівка жінки. Вони можуть розказати чимало не тільки про те, наскільки жінка за собою доглядає, а й про здоров’я та навіть вік.

Саме тому шкіра на руках потребує постійного догляду, особливо в зимовий період, адже мороз може неабияк пошкодити її.

Читайте також: Доглянута шкіра та економія: Як зробити домашній скраб для рук.

ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА РУКАМИ ВЗИМКУ

  1. Миття рук

Дуже важливо пам’ятати, що вода, якою ми миємо руки, має бути кімнатної температури.

Вода не має бути занадто холодною чи занадто гарячою, інакше вона нашкодить шкірі на руках. Це має бути вода кімнатної температури, - підкреслює Ірина Медвєдєва.

Для миття рук потрібно використовувати ніжні та м’які різновиди мила, які містять в собі зволожувальні компоненти, рослинні олії. Перевага дуже часто надається гелеподібним милам.

Краще надавати перевагу рідкому милу. Воно менше пошкоджує шкіру і прекрасно змиває бактерії, - говорить експерт.

  1. Зволоження та живлення

В кремі для рук у зимовий період обов’язково мають бути рослинні олії. Наприклад, каріте, кокосова олія, олія ши, олія макадамія, олія шипшини тощо. Туди також мають входити зволожувальні компоненти, такі як гіалуронова кислота, колаген та еластин.

Пам’ятайте за 20-30 хвилин до виходу на вулицю потрібно обов’язково наносити захисний крем. Ввечері краще користуватися більш жирним та поживним кремом, - підкреслює косметолог.

  1. Відновлення шкіри після морозу

При відновленні шкіри після негативного впливу морозів, на першому місці мають бути креми, які містять у собі пантенол. Також у його складі мають бути різноманітні ефірні та рослинні олії.

Креми з пантенолом містять комплекс вітамінів В, які чудово відновлюють і заживляють усі мікротріщини на шкірі, - говорить Ірина Медвєдєва.

Після використання такого засобу для відновлення шкіри рук, зверху обов’язково потрібно нанести крем.

  1. Спеціальний догляд

Якщо в холодну пору року ви помітили, що шкіра рук стала сухою, потрісканою і має почервоніння, щоб її відновити, можна зробити спеціальну маску із картоплі.

Для цього потрібно на дрібній терці натерти 1 картоплину. Додати трохи пшеничного борошна або борошна із вівсяних пластівців, також потрібно додати трохи теплого молока.

У таку маску потрібно занурити руки на 15-20 хв, - запевняє експерт.

Після цього потрібно все змити теплою водою, нанести живильний крем та одягти бавовняні рукавички.

Нагадаємо, не так давно експерт розповів, як зробити натуральний скраб для рук вдома.