Амбасадоркою різдвяного курсу української мови від Всеукраїнського Руху «Єдині» стала ведуча Валентина Хамайко

Валентина Хамайко стала амбасадоркою різдвяного курсу української мови

Ведуча «Сніданок. Вихідний» стала амбасадоркою безоплатного грудневого курсу з вивчення української мови.

Поділитися:

Ведуча ранкового проєкту «Сніданок. Вихідний» на телеканалі 1+1 Україна Валентина Хамайко стала амбасадоркою безоплатного грудневого курсу з вивчення української мови від проєкту «Єдині». Традиційно, під час навчання учасники матимуть можливість удосконалити свою мову, підвищувати грамотність та збагачувати особистий словник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВалентина Хамайко назвала найкращий засіб психотерапії для себе

«Бажаю кожному, хто лише починає вивчати чи продовжує збагачувати свою мову, щодня закохуватися в її слова, смакувати вимову й відкривати для себе фантастичних українських письменників і поетів. Те, що хтось з нас не знає української є наслідком зросійщення нашої землі. Якби українська мова не була такою важливою, то її б ніколи не забороняли понад 100 разів за останні 350 років! Але ми маємо своє сильне коріння і силу поколінь. Мова — це ще одна наша зброя в боротьбі за мир в Україні», — зазначає Валентина Хамайко.

Старт — 4 грудня. Для того, щоб пройти безоплатне навчання на граматичному курсі або курсі підтримки в переході на українську мову, необхідно зареєструватися за цим посиланням: https://yedyni.org/. Долучитися можна з будь-якої точки світу. 

До слова, мета Всеукраїнського Руху «Єдині» — допомогти 1 000 000 людей перейти в комунікації на українську мову до кінця 2024 року. Із липня 2023 року Рух «Єдині» збільшує кількість розмовних клубів української мови наживо на деокупованих територіях Херсонщини та Харківщини.

Нагадаємо, нещодавно проєкт також підтримав ведучий ранкового проєкту «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін. У мережі доступний запис прямого ефіру, під час якого Руслан поділився власною історію того, як Карпати надихнули його вивчати українську, обговорив зросійщення, що відбувалося десятиліттями, а також мовну позицію. Переглянути його можна за цим посиланням

У вересні 1+1 media спільно зі Всеукраїнським Рухом «Єдині» підписали меморандум про співпрацю, в межах якого консолідація зусиль спрямована на популяризацію української мови та культури