У «Сніданку. Вихідний» розповіли, як правильно робити консервації та поділилися рецептом мочених помідорів

Як правильно робити консервації
Freepik

У "Сніданку. Вихідний" блогерка Дарія Дорошкевич розказала, як правильно робити консервації.

Поділитися:

3 вересня вважають днем народження консерви. Саме в цю дату у 1812 році у Франції відкрили перший консервний завод. І поки чимало українських господинь та господарів застосовують технологію французьких винахідників у домашніх умовах, у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, фуд-блогерка Дарія Дорошкевич розповіла, як ефективно та смачно робити закрутки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих спецій для маринування помідорів

Що найактуальніше консервувати у вересні

► Помідори

► Баклажани

► Болгарські перці

► Малина

► Слива

Фото: Freepik.com

Як обрати плід для консервування

1. Сезонні овочі та фрукти — найсмачніші для закруток.

2. Обирайте щільні пружні плоди.

3. Кришки із золотим дном найкращі для варень, а от для страв з оцтовим маринадом потрібні емальовані.

Оригінальні ідеї для консервацій

1. Стерилізація оцтом. Трохи розчину налийте до ємності та просто потрусіть.

2. Консервоване асорті з кукурудзи, кабачків, огірків, перців тощо. Головне тут — правильно простерилізувати. Експертка радить одну літрову банку з такою сумішшю тримати в окропі 20-30 хвилин.

3. Якщо маєте вільний час, можна наперед зробити заготовку до борщу. Обробляєте заправку з буряку, моркви, цибулі, перцю та закриваєте як звичайну консервацію.

4. Для довгого зберігання рекомендують банки накрити клаптиками тканини та перев'язати.

Фото: Freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт

Рецепт мочених корисних помідорів

Інгредієнти

► томати-черрі

► стебла кропу з парасольками

► сіль 40 г

► цукор 40 г

► суха гірчиця 20 г 

► холодна вода

Рецепт мочених помідорів

1. Кладете кріп у банку та щільно заповнюєте помідорами. Щоб перевірити наявність прогалин, потрусіть банку.

2. Для маринаду на 3 л: у теплу воду додаєте спеції, заливаєте теплим розчином на третину і зверху доливаєте холодну воду.

3. На кінець додаєте жменьку гірчицю, закриваєте банку та ставите у холодне темне місце на два тижні.

 

«Сніданок. Вихідний»  — інформаційно-розважальний проєкт на 1+1 Україна. Починай кожні вихідні з улюбленими ведучими, які допоможуть тобі спланувати незабутній вікенд, розкажуть про культурні новинки, цікаві події для всієї сім’ї ще й підкажуть корисні лайфхаки. 

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.