У «Сніданку. Вихідний» розповіли, як правильно робити консервації та поділилися рецептом мочених помідорів
У "Сніданку. Вихідний" блогерка Дарія Дорошкевич розказала, як правильно робити консервації.
3 вересня вважають днем народження консерви. Саме в цю дату у 1812 році у Франції відкрили перший консервний завод. І поки чимало українських господинь та господарів застосовують технологію французьких винахідників у домашніх умовах, у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, фуд-блогерка Дарія Дорошкевич розповіла, як ефективно та смачно робити закрутки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих спецій для маринування помідорів
Що найактуальніше консервувати у вересні
► Помідори
► Баклажани
► Болгарські перці
► Малина
► Слива
Фото: Freepik.com
Як обрати плід для консервування
1. Сезонні овочі та фрукти — найсмачніші для закруток.
2. Обирайте щільні пружні плоди.
3. Кришки із золотим дном найкращі для варень, а от для страв з оцтовим маринадом потрібні емальовані.
Оригінальні ідеї для консервацій
1. Стерилізація оцтом. Трохи розчину налийте до ємності та просто потрусіть.
2. Консервоване асорті з кукурудзи, кабачків, огірків, перців тощо. Головне тут — правильно простерилізувати. Експертка радить одну літрову банку з такою сумішшю тримати в окропі 20-30 хвилин.
3. Якщо маєте вільний час, можна наперед зробити заготовку до борщу. Обробляєте заправку з буряку, моркви, цибулі, перцю та закриваєте як звичайну консервацію.
4. Для довгого зберігання рекомендують банки накрити клаптиками тканини та перев'язати.
Фото: Freepik.com
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт
Рецепт мочених корисних помідорів
Інгредієнти
► томати-черрі
► стебла кропу з парасольками
► сіль 40 г
► цукор 40 г
► суха гірчиця 20 г
► холодна вода
Рецепт мочених помідорів
1. Кладете кріп у банку та щільно заповнюєте помідорами. Щоб перевірити наявність прогалин, потрусіть банку.
2. Для маринаду на 3 л: у теплу воду додаєте спеції, заливаєте теплим розчином на третину і зверху доливаєте холодну воду.
3. На кінець додаєте жменьку гірчицю, закриваєте банку та ставите у холодне темне місце на два тижні.
«Сніданок. Вихідний» — інформаційно-розважальний проєкт на 1+1 Україна. Починай кожні вихідні з улюбленими ведучими, які допоможуть тобі спланувати незабутній вікенд, розкажуть про культурні новинки, цікаві події для всієї сім’ї ще й підкажуть корисні лайфхаки.
Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.
"Сніданок з 1+1" в соцмережах:
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.