Валентина Хамайко підкорила Львів своїми десертами
Зірка 1+1 презентувала свою книжку «Солодка неділя» на Форумі видавців і почастувала гостей тортом, прикрашеним ягодами і квітами.
14 вересня ведуча Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко представила свою кулінарну збірку рецептів домашніх десертів на Форумі видавців у Львові. У приміщенні Палацу мистецтв на стильному майданчику імпровізованої домашньої кухні Валентині вдалося зібрати рекордну кількість гостей. Відвідувачі літературної прем’єри дізналися подробиці створення збірки, розпитали авторку про те, як удалося зробити такі яскраві ілюстрації до неї, як відбиралися рецепти, та як Валентина поєднує роботу на телебаченні з вихованням трьох дітей.
Це перша книжка ведучої Сніданок. Вихідний, сертифікованого спеціаліста з пекарського мистецтва, турботливої дружини й мами. У виданні зібрано 58 смаколиків на кожну неділю року. Окрім солодких рецептів, у книзі є й бонусні солоні. На львівську прем’єру збірки приїхали Руслан Сенічкін та Наталія Мосейчук - ведуча ТСН та авторка одного рецепту – королівського медовика, яким любить ласувати її родина.
«Щиро радію тенденції: все більше публічних людей зізнаються, що вони не «білоручки», не ледарі, що вони готують! Годувати смачно – це неписаний закон у сім’ї для кожної жінки. Дякую Валюші за її книгу і за можливість поділитися моїм сімейним рецептом медовика з чорносливом та горіхами. За кілька днів у Львові, звичайно, не відмовляла собі у місцевих смаколиках. Але без перебільшення і зайвої скромності стверджую - мій медовик органічно вписався б у кулінарну палітру Міста Старого Лева. Це рецепт мами. Улюблений торт синів. Він на сторінці 169 у Валиній книжці», – каже Наталія Мосейчук.
Підтримати Валентину приїхав її чоловік Андрій Оністрат та наймолодша донька Мирослава.
На гостей святкової презентації чекало безліч сюрпризів: цікава бесіда з ведучими, обговорення кулінарних традицій, смачні подарунки та розіграш сертифікатів на екскурсію за лаштунки ранкого шоу Сніданок. Вихідний. Проте головним подарунком для всіх гостей львівського книжкового форуму став величезний 60-кілограмовий торт з трьома видами шоколаду та ягодами за рецептом №38 з книжки Валентини, який допомогла створити команда місцевої кулінарної школи «Боско».
«Це торт, який я вперше готувала на день народження старшої доньки Соломії. Я довго вагалася, з яким шоколадом робити: чорним, молочним чи білим. Вирішила об’єднати у кремі всі види – і вийшло неймовірно смачно! Спробуйте приготувати й ви – цей торт недаремно називається у книзі «Святковим», – розповіла Валентина.
Своїми враженнями поділився і Руслан Сенічкін: «Я вражений, як багато тут зібралося поціновувачів солодкого. Впевнений, що торт за Валиним рецептом підкорив увесь Львів. Радий, що Валя прийняла від мене виклик, і цього року вже не я, а вона представила на Форумі видавців свою збірку рецептів».
Варто зауважити, що Валентина навчалася у видатних пекарів світу і що свої рекомендації у книжці залишили французькі маестро пекарського мистецтва Рішар Бартіне та Домінік Лє Фошер. Також книжку підтримав львівський кондитер Євген Сушко.
«Вдячна всім, хто прийшов до нас на презентацію. Мене тішить думка, що мине 20-30 років, а моя книжка буде стояти у когось на поличці, – це надзвичайно приємно! Мені подобається, що так багато людей захоплюється випічкою та у часи, коли все можна купити у магазині, все-таки надає перевагу домашнім десертам. Сподіваюся, моя збірка допоможе створити маленьке родинне свято щонеділі у вашому домі», – додала Валентина Хамайко.
Придбати книжку Валентини Хамайко «Солодка неділя» зможуть усі гості Форуму видавців до 17 вересня включно, також її можна купити у книжкових крамничках та онлайн-магазинах.
Створити затишний майданчик «Солодкої неділі» на Форумі видавців допомогли виробник стильного домашнього текстилю English Home, садовий центр «ГалСад», будинок французького інтер’єру «Artichoke». Найсмачнішою кавою впродовж усього Форуму пригощає «Eggo Coffee».