4 поради, як позбутися болю в суглобах

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Лікар розповіла про ефективні та дієві способи профілактики захворювань суглобів.

Поділитися:

У програмі «Сніданок з 1+1» терапевт Тетяна Анікєєва розповіла про основні особливості появи захворювань суглобів та порадила, що потрібно робити заздалегідь, щоб їх уникнути.

Біль у суглобах – причина страждань кожної третьої людини після 35-40 років. З віком усе частіше болять коліна, лікті, плечі та стегна, починає турбувати ревматоїдний артрит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися рубців: Поради лікаря Валіхновського

Для такої хвороби характерно відкладення солей, які накопичуються в суглобах, пошкоджуючи суглобні хрящі. При цьому часто можуть виникати больові симптоми, суглоби можуть збільшуватися в об’ємі, змінювати колір шкіри.

ОСОБЛИВОСТІ БОЛЮ В СУГЛОБАХ

Хрящова тканина має свій ступінь зношування. Суглоб відчуває постійні навантаження і його здатність до нормального функціонування рано чи пізно зводиться до нуля і виникають захворювання.

Це неминуче, рано чи пізно суглоби дають про себе знати, - переконує Тетяна Анікєєва.

Більшість пацієнтів вважають, що у такому випадку в їхніх суглобах відкладаються солі, проте це не зовсім так.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися болю в спині: Поради лікаря Валіхновського

Інколи фрагменти кісткової тканини обростають іншою тканиною, через це з’являються шишки. Але це не в прямому сенсі відкладення солей, - каже лікар.

На жаль,приріст захворювання спостерігається і в молодшому віці. У зоні ризику передовсім опиняються спортсмени, ті, хто мають зайву вагу та люди похилого віку. 

ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ

  1. Пити багато води

Пам’ятайте, недостатньо пити велику кількість води, потрібно постійно бути в русі, інакше крім набряків ніякого ефекту не буде, - попереджає експерт.

  1. Налагодити харчування

Щоб попередити болі у суглобах потрібно дотримуватися здорового харчування. У раціоні мають бути багато овочів, фруктів, мінімальна кількість солі, велика кількість морепродуктів, горіхів та різноманітних рослинних олій.

  1. Регулярно займатися спортом.

Попри розповсюджену думку заняття спортом можуть позитивно впливати на роботу суглобів, проте вони мають бути помірними.

Якщо немає ускладнень, то фізичні навантаження – дуже корисні. Якщо орган добре забезпечується киснем, а цього, як правило, можна досягти завдяки спорту, тоді до організму надходить більше поживних речовин, - переконує лікар.

Особливо корисним видом спорту для профілактики болю в суглобах є йога.

  1. Носити правильне взуття

Також потрібно пам’ятати про правильне взуття. У ньому має бути невеликий супінатор, підбори повинні бути приблизно 2-3 см, з правильними ортопедичними устілками.

Я не знаю жодної мазі, яка б стовідсотково допомогла при захворюванні суглобів. Тому краще рух та правильно харчування, ніж усілякі народні методи, - запевняє лікар.

Нагадаємо, нещодавно лікар Ростислав Валіхновський розповів, як лікувати опіки.

Новини по темі