5 порад, яким має бути харчування чоловіків

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла, як запобігти чоловічим проблемам зі здоров’ям.

Поділитися:

Облисіння та здоров'я простати - найболючіші теми для чоловіків. Запобігти цим проблемам можна за допомогою правильного харчування. Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла, які корисні речовини та вітаміни можуть зберегти чоловіче здоров’я. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна рукола, і що з неї готувати

Раціон чоловіків повинен бути повноцінним, збалансованим та різноманітним. Фаст-фуд, одноманітна їжа, стреси, надмірні фізичні навантаження та перевтома руйнують вітаміни та мінерали, які позитивно впливають на здоров’я чоловіків. 

ЦИНК 

Цинк можна сміливо назвати головним мінералом для чоловічого здоров’я, бо він є елементом їхньої репродуктивної системи. Зверніть увагу на такі продукти, як бобові, червоне м’ясо, печінка, твердий сир, яєчні жовтки, кедрові горішки та насіння гарбуза. 

ВІТАМІН С

За даними американських вчених одна випалена цигарка руйнує 25 мг вітаміну С. Саме тому цей антиоксидант є важливим для курців. Крім того, вітамін С допомагає боротися зі стресами, підтримує нервову систему, зміцнює імунітет та стабілізує тиск. 

Вживайте цитрусові, болгарський перець та напій із шипшини. 

ВІТАМІНИ ГРУПИ В

Вітаміни групи В та біотин - сильна команда в боротьбі з облисінням. Якщо вас хвилює ваше волосся, вживайте броколі, гречку, шпинат, квасолю, мигдаль, а особливу увагу зверніть на печінку - в ній дуже багато біотину. 

ВІТАМІН Е

Вітамін Е стимулює стимулює вироблення тестостерону, зміцнює судини, знижує рівень холестерину та є вітаміном молодості та краси. Шукати вітамін Е варто в рослинних оліях, мигдалі та інших горіхах, а також в яєчних жовтках. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 літніх суперфудів, про які варто знати

Новини по темі