5 рецептів корисних сніданків з фруктами та овочами

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Зробіть свій сніданок смачним та поживним.

Поділитися:

Сніданок - найголовніша частина щоденного раціону. Саме він насичує нас необхідними вітамінами та енергією на весь день. Однак інколи нам не вистачає часу на його приготування, і ми звикаємо до кави на голодний шлунок та сухої булочки. Аби ви снідали правильно, ми підготували добірку із 5 корисних сніданків з фруктами та овочами, які можна приготувати нашвидкоруч. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна рукола, і що з неї готувати

КАША ІЗ СОЧЕВИЦІ НА ПАТЕЛЬНІ 

Інгредієнти

сочевиця – 150 г

горошок – 70 г

вода – 70 г

гарбуз – 150 г

сир фета – 100 г

часник – 2 зубки

помідор – 4 шт.

томатна паста – 2 ст. л.

болгарський перець – 2 шт. 

Приготування

1. Варити сочевицю до напівготовності. 

2. Смажити часник 1,5 хв. на невеликому вогні. Додати болгарський перець, нарізаний на дрібні кубики.

3. Додати помідори черрі та сочевицю. Після цього додати горох і томатну пасту. 

4. Посолити та поперчити страву. Залити водою. Обережно перемішати лопаткою. 

5. Перед подачею прикрасити страву сиром фета. 

БРУСКЕТТА З ГРИБАМИ 

Інгредієнти:

чіабата – 1 шт.

сир – 30 г

томати – 2 шт.

печериці – 100 г

цибуля – 1 шт.

часник – 2 зубки

зелень та спеції за смаком

Дізнайтесь рецепт приготування ароматної брускетти з грибами у відео. 

ОМЛЕТ-РУЛЕТ З ІКРОЮ ТА ОВОЧАМИ 

Інгредієнти:

яйця – 6 шт.

огірок – 1 шт.

рукола – 30 г

борошно – 1 ст. л.

помідори – 1 шт.

ікра мойви – 4 ст. л.

картопля фрі – 120 г

болгарський перець – 2 шт.
 
Приготування:

1. Розбити 6 яєць. Додати спецій. Легко перемішати. Додати борошно.

2. Вилити яєчну суміш на розігріту пательню з олією. 

3. Смажити на невеликому вогні. 

4. Залишити омлет охолонути. 

5. Підсмажити картоплю. 

6. Перекласти омлет на харчову плівку. Додати ікру мойви. 

7. Викласти овочі, порізані слайсами. 

8. Додати картоплю та зелень.

9. Загорнути у рулет. Залишити в холодильнику.

ЗАПЕЧЕНІ МЛИНЦІ 

Інгредієнти:

1 л молока

500 г борошна

3 ст. л. цукру

4 яйця

2 жовтки

дрібка солі

60 г масла

60 г олії

100 мл газованої води

фрукти або домашній сир для начинки

Дізнайтесь рецепт приготування смачних млинців від Валентини Хамайко, переглянувши відео. 

КОРИСНИЙ СЕНДВІЧ 

Інгредієнти

Тостовий хліб

Вершковий сир

Петрушка

Листя салату

Консервований тунець

Варене яйце

Огірок

Томат

Приготування

1. Подрібнити петрушку. Змішати із вершковим сиром. 

2. Намастити хліб соусом. Покласти листя салату і тунець. 

3. Додати яйце, порізане на слайси, кільця огірку і томату. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 літніх суперфудів, про які варто знати

Новини по темі