6 чи 7 років: коли варто починати навчання, критерії готовності дитини до школи (коментує нейропсихолог)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Коли варто віддавати дитину до школи, в 6 чи 7 років: пояснює нейропсихолог
freepik.com

В якому віці краще віддавати дитину до школи? У "Сніданку з 1+1" розповів дитячий нейропсихолог.

Поділитися:

За українським законодавством дитина може почати відвідувати школу в 6 років, але не пізніше віку 7-ми років. Тому у батьків завжди існує дилема: коли віддавати дитину до школи, в 6 чи у 7 років? Це питання прокоментував гість "Сніданку з 1+1" дитячий нейропсихолог Дмитро Вакуленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серпні чи у вересні: коли учні в Україні підуть до школи та в якому режимі будуть навчатися (Прем’єр-міністр Денис Шмигаль)

Нейропсихолог зауважив:

"В цьому питанні опиратися треба не виключно на вік дитини, а й на інші критерії. Вміння читати, писати, рахувати не означає, що дитина готова до школи. Так само, як і невміння не означає, що не готова".

Критерії готовності дитини до школи 

Дмитро Вакуленко називає такі основні критерії готовності дитини до школи:

школа

Нейропсихолог зазначає:

"Школа – це не тільки про академічну сферу. Вона навчає нас виживати в майбутньому в соціумі, а не лише вчить писати і читати. Насправді чи готова дитина до школи легко визначається за 1-2 консультації з дитячим психологом. Також можна легко визначити, якщо ні, то над чим варто попрацювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посттравматичний стресовий розлад у дитини: як проявляється у різному віці, як допомогти, чого не можна робити (поради МОЗ)

Якими ж можуть бути наслідки для дитини, якщо невчасно її відправити до школи? Дивіться у відео:

Дмитро Вакуленко налогошує, що почати відвідувати школу, навіть якщо є повна готовність до цього – це все одно великий стрес для дитини, адже змінюється все її життя.Тому треба бути готовими до того, що до школи буде певна адаптація у дитини. А як ддовго, психолог розповідає:

"Процес адаптації може тривати до 2-х місяців, це абсолютна норма".

Більше про критерії готовності дитини до школи дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі