7 продуктів, які допоможуть очистити судини

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Харчуйтесь правильно і залишайтеся здоровими

Поділитися:

Влітку на наше серце та судини зростає навантаження. Під час спеки та задухи слід бути особливо обережними. А зміцнити судини та вберегти серцево-судинну систему від перепадів температур нам допоможуть продукти, які легко можна знайти в кожній оселі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп здоров'я 2018 для всіх знаків зодіаку

Лимон - найкращий помічник для вправної роботи судин. Жовті цитрусові покращують кровообіг і підвищують вироблення червоних кров'яних тілець - головних воїнів імунітету проти шкідливих мікроорганізмів. 

Оливкова олія покращує судинну прохідність. Її вживання допомагає підвищити еластичність тканин судин, а також сприяє зменшенню холестерину. 

Авокадо так само, як і оливкова олія позитивно впливає на роботу судин. Експерти радять їсти по пів авокадо три рази на тиждень. 

Часник не дає крові загустіти і захищає від утворення тромбів.

Селера також корисна для роботи серцево-судинної системи. Вона сприяє оздоровленню судин та артерій. За словами вчених вживання селери у їжу зменшує вміст у крові кортизолу - гормону стресу, що негативно впливає на здоров'я серцевого м'яза. 

Морква - чудовий овоч для профілактики судинних порушень. У цьому коренеплоді міститься бетакаротин, завдяки якому нормалізується рівень холестерину в крові. 

Бобові містять всі необхідні для організмі мінеральні речовини та сполуки, що сприяють виведенню холестерину, а також зміцнюють стінки кровоносних судин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих правил харчування при застуді

Новини по темі