«80% врожаю з полів буде зібрано», – Віталій Кім розповів про підготовку до жнив на Миколаївщині

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Підготовка до жнив та ситуація у прифронтовій зоні: як живе Миколаївщина під час війни ( у «Сніданку з 1+1» розповів Віталій Кім)
Facebook Віталій Кім

Очільник Миколаївщини Віталій Кім розповів про ситуацію в області.

Поділитися:

Чи готова Миколаївщина до жнив? Яка ситуація у прифронтових селах області? Про це на зв'язку зі "Сніданком з 1+1" розповів голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Всі чекають просування ЗСУ на Південь, переможного бою на Сході і нашої перемоги!» – у «Сніданку з 1+1» Віталій Кім розповів про настрої в Миколаївській області

Очільник Миколаївщини розповідає, що російський ворог систематично здійснює обстріли Миколаєва та Миколаєвської області. Наприклад, днями Віталій Кім здійснив робочу поїздку областю, і саме під час цієї поїздки ворог завдав нового удару. Кім розповідає:

"Було 7 ракет, які прилетіли на територію міста Миколаїв по різних об'єктах. Пощастило, що немає жертв. Загалом ворог застосовує тактику залякування людей. Росіяни не знають, що робити з окупованими територіями в сусідніх областях, тому що майже всі місцеві мешканці підтримують Україну. Я не бачу у них можливості посуватися на Миколаїв".

Про свою робочу поїздку Віталій Кім розказує, що їздив у поля, щоб поспілкуватися з фермерами напряму напередодні жнив, дізнатися про всі проблеми з перших вуст. Про результати цього спілкування Кім говорить:

"80% врожаю з полів буде зібрано. Але проблема в тому, що для фермерів зараз основне питання – це ціна зібраної продукції і логістика, економічно важко і невигідно буде продавати новий врожай. Це треба вирішувати, з усім іншим ми впораємося. Вже є кредити від держави для фермерів, щоб збирати врожай і складувати його на своїх потужностях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з обстрілами, водопостачанням та посівною наразі в Миколаєві та Миколаївській області: у «Сніданку з 1+1» розповів Віталій Кім

На запитання ведучих "Сніданку з 1+1" про те, як живуть прифронтові села Миколаївської області, які найбільше потерпають від ворожих обстрілів, віталій Кім зауважив:

"Я вам наведу приклад, як поводяться люди на прифронтовій лінії: вони вперто висаджують квіти".

Наше прагнення до краси і порядку не може не викликати захоплення. І саме воно та наша незламність зрештою допоможуть нам перемогти страшного ворога. Віталій Кім ділиться своїм секретом стійкості духу:

"Я тримаюся за рахунок народу України, який вірить у нашу перемогу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «14 квітня я востаннє говорила з татом», – донька захисника з «Азовсталі» закликає не забувати про полонених бійців

Більше про підготовку до жнив на Миколаївщині дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі