Яка ситуація з обстрілами, водопостачанням та посівною наразі в Миколаєві та Миколаївській області: у «Сніданку з 1+1» розповів Віталій Кім

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Яке зараз життя в Миколаєві та Миколаївській області: у «Сніданку з 1+1» розповів Віталій Кім
Facebook Віталій Кім

Що зараз відбувається у Миколаєві та в Миколаєвській області? У "Сніданку з 1+1" розповів голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім.

Поділитися:

Яка ситуація наразі у місті Миколаїв та в Миколаєвській області, яку окупанти піддають регулярним обстрілам? На зв'язку зі "Сніданком з 1+1" про це розповів голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в Херсоні під час окупації: чи є можливість виїхати та отримати гуманітарну допомогу (розповів активіст)

Віталій Кім з початком війни став широко відомий в мережі. Адже, незважаючи на часто важкий стан справ у Миколаєві та Миколаєвській області, регулярні обстріли російських загарбників та важку ситуацію у прифронтових зонах, він завжди зберігав розважливість і оптимізм і регулярно записував відео, які підбадьорювали українців. Крім того, Вітлій Кім чудово робить свою роботу, за що був нагороджений 6 березня 2022 року орденом Богдана Хмельницького III ступеня "за вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність і самовіддані дії, виявлені під час організації оборони населених пунктів від російських загарбників".

Яка ж ситуація у Миколаєві та області зараз? У "Сніданку з 1+1" Віталій Кім розповідає, що росіяни продовжують обстріли, але частину ракет вдається збити нашою системою ППО. Проте руйнувань від дій окупантів вже чимало. Кім розповідає:

"В області більше трьох тисяч об'єктів пошкоджені або знищені".

Віталій Кім розповідає, що робота з відбудови міста і області просувається не надто швидко, адже багато будівельників, водіїв, працівників комунальних служб нині мобілізовані і воюють з ворогом на фронті. Але влада робить все можливе, щоб забезпечиити нормальні умови життя місцевим мешканцям, запевняє Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живуть люди в окупованій Чорнобаївці: на зв’язку зі «Сніданком з 1+1» місцева мешканка

Щодо водопостачання в Миколаєві, Віталій Кім каже:

"Технічна вода є всюди в місті, але її не можна вживати навіть після кипятіння. Зараз ми працюємо над тим, щоб в кранах поновилася подача питної води. Є програма Уряду, яка зараз реалізовується через свердловини. Але на це потрібен час. Попередньо – 2-3 місяці".

Але йде війна, наголошує голова Миколаївської ОДА, тому про якісь чіткі терміни мова не може йти. 

Яка ситуація з посівною у Миколаївській області? Віталій Кім говорить, що вона просувається, і люди вражають своїм героїзмом:

"Навіть на територіях між окупантами і нами працює техніка, і люди обробляють землю", – розповідає Віталій Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на травень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

За словами пана Кіма, посівна кампанія більш-менш забезпечена міндобривами і паливом, але за доволі високими цінами. Та головна проблема навіть не в цьому:

"Буде величезна проблема в реалізації та логістиці зібраного врожаю, бо у нас заблоковані порти", – розповідає голова Миколаївської ОДА.

Яка ж ситуація з пальним в місті, дефіцит якого відчувається по всій країні? Віталій Кім каже:

"Черги є, пального мало, у військових пальне є. Треба почекати тиждень-два, ситуація вирівняється, бо Кабмін відпустив ціни на роздрібне пальне. Ціни будуть великі, але ринок їх вирівняє з часом".

Загалом Віталій Кім, незважаючи на бизькість ворога, сповнений оптимізмом. Він наголошує на тому, що лінія фронту наразі стоїит на місці, ЗСУ добре працюють в активній обороні, ворог несе значні втрати. Тож віримо нашим військовим та разом йдемо до перемоги.

Дивіться, як голова Миколаївської ОДА Віталій Кім у "Сніданку з 1+1" розповів про актуальну ситуацію в місті та області:

Новини по темі