«Я не уявляю, якби в мене забрали мій дім», – Леся Нікітюк розповіла, як допомагала людям у центрі для переселенців у Хмельницькому

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ведуча "Ліпсінк батл" Леся Нікітюк розповіла, як допомагала людям у центрі для переселенців у Хмельницькому
Instagram/lesia_nikituk

Ведуча Леся Нікітюк розповіла "Сніданку з 1+1", як організовувала тимчасовий прихисток для переселенців у Хмельницькому.

Поділитися:

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну ведуча шоу "Ліпсінк батл" Леся Нікітюк змінила свою професію на волонтерство і відкрила у рідному Хмельницькому тимчасовий прихисток для переселенців. Безліч людей, які тікали від війни, часто під обстрілами, з дітьми, тваринами прихистили свого часу у цьому центрі для переселенців, яким, разом з командою волонтерів, керувала Леся Нікітюк. Історії взаємодопомоги і щирої людської підтримки у "Щоденниках війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відчуваю в собі велику силу і бажання зробити максимум, щоб допомогти українцям пережити ці страшні часи», – ведуча «Ліпсінк батлу» Леся Нікітюк розповіла про свою волонтерську діяльність

В одному з своїх дописів в соцмережах Леся Нікітюк написала:

"За час існування нашого прихистку нам вдалося розмістити у приміщенні початкової школи майже 3000 вимушених переселенців".

У школі, в якій раніше вчилася сама Леся, обладнали все необхідне для прийому людей і годували їх, забезпечували одягом, місцем для ночівлі. "Сніданку з 1+1" Нікітюк зізналася, що хоче кожному допомогти почати життя спочатку:

"Я кожну історію пропускаю через себе. Я не уявляю, якби в мене забрали мій дім, і я б залишилася без нього. Тому що ми всі патріоти свого дому. Я вірю, що вони туди повернуться, і вони вірять в це, і от ця віра – це найголовніше, що зараз в нас є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я мабуть був останнім , хто у це вірив»: ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» MONATIK розповів про перші емоції після вторгнення, розставання з родиною та як на дитячий синтезатор писав нові пісні

Прихисток почав працювати на початку березня, зараз же вже перестав функціонувати, оскільки потік переселенців значно знизився. Багатьом родинам Леся Нікітюк допомогла особисто і продовжує це робити: знайшла житло, підтримує матеріально, їздить в гості. Історії цих родин, які вимушено покинули свої домівки і пройшли через прихисток Лесі Нікітюк, вражають. Наприклад, Юля з Херсонщини, мати 3-х дітей, добиралася до Хмельницького у старому автомобілі майже тиждень. З собою родина взяла ще й собаку та кішку, яка дорогою народила 4 кошенят.

А от Катя на момент зйомки сюжету мала 5-ро дітей, і була в очікуванні 6-ї. Хлопчика Богдана вона народила днями. Леся Нікітюк допомогла знайти великій родині тимчасове житло на Хмельниччині. Катя із жахом згадує, як на автомобілі, якому 28 років, тиждень добиралися з дітьми до прихистку: машина постійно ламалася, а чоловік ремонтував її під обстрілами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивів з окупації понад 15 тисяч людей: вражаюча історія вчителя історії з Демидова у «Щоденниках війни»

Днями Леся Нікітюк презентувала свою нову пісню, музику до якої написав музичний продюсер "Голосу країни" Руслан Квінта. Про пісню "Блакитні очі" Леся Нікітюк написала:

"Присвячую всім, хто боронить нашу Україну 💙💛 А особливо моєму другу Денису Ріхтеру, який загинув в Луганській області…"

Послухайте пісню "Блакитні очі" у виконання ведучої "Ліпсінк батл" Лесі Нікітюк:

Новини по темі