Як покращити апетит у дитини

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Лікар-педіатр розповіла, як нагодувати вередливих малюків.

Поділитися:

У кожної мами буває ситуація, коли дитина відмовляється їсти корисну кашу. Натомість плаче і вимагає солодощі. Наш експерт, лікар-педіатр Ганна Гнилоскуренко, навчить, як викликати апетит у дитини та нагодувати малюка корисною їжею.

Перш за все, коли ви звертаєтесь до лікаря, варто з'ясувати: поганий апетит – це симптом чи неправильний раціон харчування.

Щоб нагодувати дитину, лікар рекомендує:

1. Не можна змушувати дитину їсти, оскільки у дитини розвинеться погане ставлення до їжі.

2. Коли малюк відмовляється їсти, можливо, дитина переїла і в шлунку ще триває процес травлення від попереднього прийому їжі.

3. Годуйте дитину приблизно в один і той же час, щоб виробити режим харчування.

4. Урізноманітнюйте раціон.

5. Якщо дитина не може усе з’їсти, значить, що це для неї надто велика порція. Краще годувати частіше, але меншими порціями.

6. Не перегодовуйте дитину перекусами між основними прийомами їжі. Іноді краще взагалі відмовитись від перекусів.

Не годуйте дитину тоді, коли вона дивиться телевізор. Малюк не буде концентрувати свою увагу на процесі прийому їжі, не відчуватиме ситості.

7. Щоб викликати апетит, намагайтесь прикрашати тарілку або страву. Наприклад, зеленню чи овочами. Залучайте дитину до приготування страви.

Ганна Гнилоскуренко зазначає, що норма порції залежить від віку дитини. Маленька дитина, наприклад, за добу повинна з’їдати 1 л, тобто 5 прийомів їжі по 200 мл. Чим старша дитина, тим більша порція і менша кількість годувань.

У дитини прийом їжі не повинен асоціюватись із негативними емоціями. Часто проблеми із годуванням зникають, коли дитина йде у дитсадок. Там чітко установлено режим харчування, до якого малюк звикає.

Читайте також, як переконати дитину їсти овочі і фрукти.

Новини по темі