Як гаджети впливають на мозок дитини? (ВІДЕО)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Гаджети в дитини: наскільки це шкідливо?
Pexels/Andrea Piacquadio

Гаджети – це надзвичайно великий обсяг інформації та активна стимуляція мозку.  Як вони позитивно та негативно впливають на нові покоління?

Поділитися:

З того моменту, як дитина вперше розплющила очі та закричала, починається фантастичний процес – створення нейронів та нейронних зв'язків у мозку, а цифрові технології на це потужно впливають. Фізично мозок наших дітей інший від попередніх поколінь. Це не метафора, не порівняння – це правда. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому діти та підлітки так прив'язуються до блогерів: коментує психотерапевт Олег Чабан у діалозі з блогером

Погіршення пам'яті, проблема з фокусуванням та низький емоційний інтелект – саме такі можливі наслідки гаджетів перераховують українські вчені. Діти ростуть надзвичайно розумними й вправно дають раду будь-яким технологіям. Проте одночасно взагалі не вміють спілкуватися один з одним та погано розуміють емоції інших. 

Може локально розвиватися окремий відділ мозку, не розвиваючи інші. Це загрожує тим, що не залучені фази за непотреби губляться та потім їх буде дуже важко відновити. Проте якщо зберігати баланс, негативних наслідків можна уникнути. Для цього батьки повинні слідкувати за режимом дня – дозволяйте використовувати гаджети, але стежте, щоб життя дитини було різноманітне: спорт, малювання, заняття музикою. А головне – якісно проводьте спільний час: можна разом готувати або просто вийти на прогулянку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти у літньому таборі: як батькам пережити розлуку та як обрати найкраще місце відпочинку

Картина світу поколінь теж відрізняється. Вона не така, як у 20 чи 19 століттях. Тому з кожним поколінням ми бачимо новий світ, а нові часи вимагають новий тип мислення. Серед необхідних навичок майбутнього – критичне мислення і гнучкість. Навчіть дитину сперечатися і визнавати свої помилки.

Тож не варто боятися нових технологій і змін. Головне, як і в усьому, – баланс.

Детальніше дізнатися про цю тему можна з відео:

Новини по темі