Діти у літньому таборі: як батькам пережити розлуку та як обрати найкраще місце відпочинку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
як батькам пережити розлуку та як обрати найкраще місце відпочинку
Pexels/Vlada Karpovich

Тривають канікули і батьки відправляють своїх дітей до літніх таборів. Розлука з дитиною на час табірної зміни —  справжнє випробування для батьків. Що робити та як заспокоїти себе розказує психологиня.

Поділитися:

Кореспондентка «Сніданок з 1+1» Аксенія Горбачевська поспілкувалася з батьками та дізналася, як вони переживають розлуку з дитиною та що роблять, щоб не турбуватися.

Батьки дуже хвилюються за своїх дітей та вдаються до усіляких дій аби убезпечити та проконтролювати малечу. Так наприклад, мати 8 річного Андрія збирається разом із сином у табір та пакує свої валізи. Сам хлопчик від цього не в захваті. 

Страшно відпускати сина одного, тому я прийняла рішення відкласти справи, роботу та поїхати разом з ним. Я вже другий раз так поступаю. Забронювала готель поруч із табором й буду періодично приходити і дивитися як він там.

Але є батьки, що не бояться відпускати дітей до табору. «Головне дізнатися, які педагоги будуть з дитиною 24 на 7», — стверджує мати Ірина. Коли дитина їхала вперше на літній відпочинок, то обирали табір недалеко від дому щоб можна було забрати дитину, якщо не сподобається та постійно зідзвонювались. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи безпечний біговел для розвитку дитини (коментує лікар-невролог)

Керівник дитячого табору Аліна Салій стверджує, що малеча в таборі дорослішає, вчиться бути самостійними, в інших умовах набувають нових навичок, діти соціалізуються та вчаться будувати стосунки в колективі без впливу батьків. 

Щоб дітям було легше пристосуватися до нових умов, а батькам пережити розлуку необхідно:

  • дізнатися більше про табір, місце його розташування та умови проживання
  • запитати про розклад та програму зміни
  • дитина має знати, що її очікує в таборі

як пережити розлуку з дітьми під час відпочинку

Психологиня Ольга Товпеко запевняє, що здорова дистанція між дитиною та батьками, це корисно.

Табір — це простір, який має дуже багато сенсів. Це пригоди, це самостійність, це можливість для дитини здобути власне почуття «я можу»: я можу витримати без мами, я особистість, я можу спілкуватися з іншими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які професії зараз найпопулярніші? Про державне замовленння 2021 та вибір професії розповідає кар'єрний консультант

Поки діти відпочивають в таборі, у батьків є можливість присвятити час собі та власним інтересам. А для того, щоб не хвилюватися за дитину, краще за все перевірити репутацію табору, познайомитися з адміністрацією та почитати відгуки на сайті та соціальних мережах. 

Дивіться відео сюжет з корисними порадами про відпочинок у дитячому таборі:

Новини по темі