Як правильно себе поводити, якщо хочете забрати собі безпритульну собаку: як підійти та як потім виховувати (поради кінолога)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно себе поводити, якщо хочете забрати собі безпритульну собаку: як підійти та як потім виховувати (поради кінолога)
photo.unian.net

Як правильно себе поводити з новим домашнім улюбленцем?

Поділитися:

У зв'язку з війною, яку розпочала росія проти України, багато людей покидають своїх собак: залишають їх удома або взагалі кидають та вулицю та тікають з рідного міста. При цьому також є й багато людей, які цих тварин забирають до себе та заводять собі нового друга. Кінолог Владислав Плахтій розповів у "Сніданку. Онлайн", як правильно себе поводити, якщо ви щойно забрали собі собачку, а також як правильно підійти до безпритульної тварини, аби вона не злякалася та не вкусила. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заспокоїти свою собаку під час сирени, вибухів та як з ними поводитися, якщо ви знаходитеся не вдома

Як себе правильно поводити з безпритульною собакою, яку ви щойно побачили та хочете забрати собі? Кінолог розповів:

Треба оцінити за станом шерсті, чи дійсно собака дворова, чи дійсно у неї нема адресника чи ошийника. Після того, як ви переконалися, що собака безпритульна, підходьте до неї поступово та присідайте, таким чином зменшуючи свій силует. Тоді собака розумітиме, що ви не надто агресивний. Ще одна порада: завжди підходьте до собаки боком. Тоді вона не сприймає ваші рухи як наступ на неї та, відповідно, загрозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організації, які допомагають тваринам під час війни та турбуються про покинутих під час евакуації

Не завжди під рукою у таких випадках є їжа: Ярослав радить почати розмовляти з собакою ніжним голосом, намагаючись заманити її до себе.

Але не поспішайте одразу одягати повідець з ошийником, притягаючи собаку до себе: почніть поступове погладжування.

За словами кінолога, найбільшою помилкою людей, які забирають собі собаку є те, що вони багато від них вимагають. Тому варто не наполягати й давати собаці можливість реагувати на зовнішні подразники, аби він звик до свого нового житла та нових хазяїв та зрозумів, що це безпечне середовище і їжу тут не треба добувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварини в умовах війни: правила вивезення тварин закордон та перевезення всередині країни

Якщо ви тільки взяли собі собаку або просто потребуєте допомоги з вашим домашнім улюбленцем під час воєнного стану, тут можете отримати безплатну підтримку:

собака допомога кінолог

Дивіться сюжет:

Новини по темі