Організації, які допомагають тваринам під час війни та турбуються про покинутих під час евакуації

Тварини під час війни: список організацій, які допомагають тваринам та турбуються про покинутих під час евакуації
photo.unian.net

Тварини під час війни: до яких організацій можна звертатися

Поділитися:

Під час війни одна з багатьох важливих проблем є перевезення домашніх улюбленців по країні та за кордон. Люди покидають свої домівки, та не рідко доводиться разом з ними залишати своїх тварин. Національна поліція України закликає не залишати своїх тварин напризволяще: краще беріть їх з собою та евакуюйте. Проте є й організації, які попіклуються про ваших улюбленців, у разі якщо у вас нема можливості бути з ними поруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварини в умовах війни: правила вивезення тварин закордон та перевезення всередині країни

Спільнота "Допомога українським тваринам"

Усі охочі можуть допомогти тваринам України, які потрапили у скрутне становище через цю сторінку у Facebook. Там публікуються запити про допомогу тваринам чи притулкам (наприклад, якщо треба корм, прихисток, ліки чи транспортування) та інші повідомлення. Інформація дублюється англійською мовою, щоб іноземні благодійники мали змогу долучитися.

"UAnimals"

Українська організація захисту тварин під час російсько-української війни допомагає інформаційно (розміщує корисні дописи) та займається збором коштів на допомогу тваринам України. У своєму Facebook та Instagram вони публікують інформацію, як можна допомогти покинутим домашнім улюбленцям.

Чат для підтримки власникам тварин

У цьому українському чаті можна отримати онлайн-консультацію ветеринара з будь-якого приводу, знайти відчинені зоомагазини, а також отримати інформацію про переїзд, житло та укриття. Також в чаті власники тварин, які виїхали з ними за кордон діляться особистим досвідом.

Львівський притулок "Домівка врятованих тварин"

Цей притулок раніше спеціалізувався на допомозі диким тваринам, а тепер він поповнюється новими постояльцями домашніх улюбленців. Багато хто в Україні через Львів вирушає за кордон і покидають своїх тваринок тут. Вони створюють штаб допомоги для переселенських тварин. Їм потрібна фінансова допомога, переноски, мокрі й сухі корми для котів та собак та лотки. Волонтери запрошують стати кураторами тварин або брати їх на перетримку. Реквізити, на які можна надсилати фінансову підтримку організації, є в описі спільноти на Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушливі фільми про тварин: кіноісторії про розум та відданість песиків

Dogs Adopt Kyiv

Це організація з порятунку собак у Києві, яка працює у посиленому режимі та допомагає розповсюджувати інформацію про допомогу. Вони почали активний порятунок тварин, яких покинули. Dogs Adopt Kyiv також кооперуються з іншими притулками, які мають можливості приймати нових тварин.

Організації Berliner Tiertafel та Humane Society International

Це організації в Німеччині, що надають допомогу біженцям з України, які втекли зі своїми домашніми тваринами. Там ви можете безплатно отримати корм та консультацію ветеринара.

Також було створено онлайн-карту з міжнародними локаціями, де українські біженці з тваринами зможуть знайти прихисток, перетримку та допомогу. 

Новини по темі