Готуємося до прогулянок під дощем: обираємо якісну парасольку, дощовик та гумові черевики (поради експертів у "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як вибрати парасольку, дощовик та гумові черевики: огляд в "Сніданку з 1+1"
Pixabay/JillWellington

Скільки коштують головні атрибути осені та як підібрати якісні товари?

Поділитися:

Україну чекає дощовий тиждень, а отже потрібно подбати про особистий комфорт у цей період. Парсолька, дощовик та гумові чоботи — головні атрибути осені. Без них у дощову погоду ніяк. Як правильно підібрати засоби захисту від дощу? Про це детально розповіли в сюжеті "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати електроковдру та кому категорично заборонено спати на електропростирадлі (коментує лікарка у Сніданку з 1+1)

Як обрати якісну парасольку на осінь

► Звернути увагу на матеріал. Найкращим рішенням на осінь стане парасолька з цупкої тканини. Щоб вона була невагома, рекомендується обирати варіанти з атласної тканини.

► Порахувати шпиці. Вони повині бути не залізні, а з карбону. Тоді під сильним вітром парасолька не зламається. Кількість шпиць може бути від 6 до 16 штук. Чим більше, тим паросолька буде важчою, але водночас міцнішою.

► Обрати стрижень. Вигідним надбанням стане парасолька з залізним стрижнем, оскільки алюмінієвий швидше ламається. 

У середньому за парасольку доведеться викласти від 200-300 грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендовий макіяж на осінь 2022: збираємо косметичку за порадами гримера

Як обрати якісні гумові чоботи на осінь

Сьогодні існує два види популярних чобіт від дощу: чоботи з піни та гумові. У кожного варіанту є свої переваги. Так, чоботи з піни легкі та добре захищають від води. Вони підходять для ранньої осені, коли ще не дуже холодно. А от гумові чоботи підійдуть для більш холодної пори, якщо обрати варіант зі вставною шкарпеткою. Головне — придбати якісне взуття. 

► Підошва у чоботах від дощу повинна бути рел’єфною, а гума — гнучкою.

► Дитячі чоботи слід обирати на пів розміра більші, бо ви захочете вдягнути шкарпетку чи колготи.

► Гумма не повинна мати жодного неприємного запаху.

► Слід пам'ятати, що ноги під час та після носіння чобіт боліти не повинні. 

"Від неякісних чобіт можуть бути ревматичні, ортопедичні та суглобові проблеми. Такі чоботи впливатимуть на хребет, оскільки стопа є основою нашого тіла", — пояснив важливість правильного вибору чобіт ортопед Андрій Броварний.

Чоботи з піни можуть обійтися у 300 грн. Гумові зі шкарпеткою — в 450 грн. За таку ж ціну дитячі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зігрітися взимку, якщо з газом будуть перебої (розглядали варіанти у "Сніданку з 1+1)

Як обрати якісний дощовик на осінь

Дощовик для дорослого та дитини можна обирати з врахуванням особистих вподобань та погодних умов. Цінова вартість залежатиме від цупкості та якості тканини, з якої виготовлений плащ. Так, на дорослого доведеться витратити від 50 грн, а от на дитину — від 130 грн до 600 грн.

Новини по темі