Як правильно заморозити ягоди, щоб зберегти смак та користь: поради експертки у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно заморозити ягоди — 1+1
freepik.com

Як робити заготовки з ягід на зиму?

Поділитися:

Кілька кроків, як правильно заморозити ягоди, щоб зберегти їх свіжість і смак на тривалий час. Поради експертки Дарії Дорошкевич у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ3 секрети, як не переїдати ягоди та фрукти (поради лікаря-дієтолога)

"Якщо ви знаєте походження ягід та нічим їх не оприскували, самостійно виростили та самостійно зібрали, то такі ягоди, як чорна смородина та порічки можна не мити пперед заморозкою. Куплену малину краще промити водою з сіллю", - розповідає Дарія Дорошкевич. 

Як правильно заморозити ягоди

  1. Підготуйте ягоди. Переконайтеся, що ягоди чисті, відсортовані. Можна вимити ягоди під холодною водою і обсушити їх м'яким рушником.

  2. Розкладіть на формі для заморозки. Розкладіть ягоди в один шар на листі для заморозки або на плоскому лотку, так щоб вони не торкалися одна одну. Це допоможе уникнути злипання ягід під час заморожування. Можна взяти металеве деко, і обов'язково покласти на нього кулінарний папір чи папір для випічки. Можна зробити з ягід в пюре і заморозити в силіконових формах. Звертайте увагу на маркування силіконових форм, чи можна в них заморожувати (вони можуть стати крихкими).

  3. Заморозьте. Покладіть листи з ягодами у морозильну камеру і залиште їх заморожуватися протягом кількох годин, доки ягоди повністю не замерзнуть. Час заморозки може варіюватися в залежності від типу ягід і розміру.

  4. Упакуйте у контейнери або спеціальні пакети. Після заморозки перекладіть ягоди у герметичні контейнери або морозильні пакети. Видаліть повітря з упакування і добре закрийте. Підпишіть назву та дату пакування.

  5. Зберігання у морозильній камері. Покладіть упаковані ягоди у морозильник. Рекомендоване температурне утримання -18°C або нижче. Ягоди можна зберігати в морозильнику протягом кількох місяців.

Після заморожування ягоди можна використовувати для виготовлення коктейлів, йогуртів, випічки або просто споживати у замороженому вигляді.

Як правильно заморозити ягоди, щоб смакувати весь рік, дивіться:

Новини по темі