Кольрабі, яку ще називають північним лимоном, – це дуже корисний різновид капусти, який чудово смакує як у салатах, так і у смаженому вигляді.

Смак цього коренеплоду досить незвичайний – він одночасно нагадує капусту, редьку та навіть брокколі.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КОЛЬРАБІ

Лише 130 г кольрабі містять добову норму вітаміну С, рослина також багата на кальцій, калій, фосфор, які необхідні для нормальної роботи організму. Кольрабі – малокалорійне джерело клітковини, яке чудово втамовує голод і вбереже від зайвих сантиметрів. У 100 г кольрабі лише 44 Ккал.

Читайте також: Які вітаміни потрібно вживати щодня для здоров’я та краси.

КОМУ НЕ МОЖНА ВЖИВАТИ КОЛЬРАБІ

Особливих протипоказань капуста не має, однак її треба обережно включати в раціон людям з підвищеною кислотністю шлунку.

У програмі «Сніданок з 1+1» фудблогер Едуард Насиров розповів, як приготувати вітамінний салат з особливої капусти.

НИЗЬКОКАЛОРІЙНИЙ САЛАТ ІЗ КОЛЬРАБІ – ІНГРЕДІЄНТИ ТА ПРИГОТУВАННЯ

Наріжте капусту кольрабі та будь-яку зелень на ваш смак. Приправте салат соусом на основі йогурту.

Для приготування соусу знадобиться:

СОУС НА ОСНОВІ ЙОГУРТУ – ІНГРЕДІЄНТИ

Йогурт

Сметана

Лимонний сік

Цедра лимона

Сіль

Перець

За бажанням часник

Читайте також: Куряче філе з овочами і фетою: Рецепти Руслана Сенічкіна.