Як протистояти вірусам і менше хворіти: поради фахівця та секрети здоров'я Валентини Хамайко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Ведуча "1+1 Україна" Валентина Хамайко разом із сімейним лікарем поділилися порадами, як боротися з вірусами.

Поділитися:

Як пояснила у "Сніданку з 1+1" терапевтка Марія Вітковська, на здатність організму опиратися вірусам впливає спосіб життя людини:

"Ваша фізична активність,  харчування, спосіб життя загалом забезпечуватимуть нормальний рівень вашого імунітету. Завдяки цьому рівень гормонів, їхній баланс, кровообіг відбувається на тому рівні, які допомагатимуть підтримувати здатність рганізму опиратися вірусам і будь-яким іншим інфекціям."

Отже, у методах запобігання вірусним захворюванням є чотири важливі складові: здорове харчування, фізична активність, відпочинок та збалансований сон. Своїми головними секретами здоров'я поділилася й ведуча Валентина Хамайко.

“Я проводжу багато часу на кухні, адже гарне харчування – запорука здоровʼя. Кожен прийом їжі має містити максимум корисного. Якщо є можливість, нарізаю шматочками моркву, яблука та зелень, щоб у діток завжди була можливість вхопити корисний снек, який можна похрумати і легко взяти з собою у контейнері”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтримувати здоров'я взимку: секрети Соломії Вітвіцької

Як захистити здоров'я від вірусів

►Коли організм атакують віруси, йому потрібно ще більше вітамінів. Тут вам можуть допомогти харчові добавки, які містять вітаміни. Але приймати їх варто лише після консультації з лікарем!

►Щоб бути у тонусі, також варто дбати про своє психологічне здоровʼя. Валентина Хамайко радить знаходити 5-10 хвилин в день на медитацію чи справу, яка заспокоює, врівноважує думки та дарує задоволення.

►Частіше мийте руки. Не менше 30 секунд – наспівуйте приспів “Червоної рути”, він якраз 30 секунд.

►Щодня провітрюйте приміщення, особливо ввечері. Це покращує якість сну!

►Не забувайте стежити за чистотою оселі. Не дозволяйте бактеріям осідати на поверхні.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти себе від зимової депресії: особисті поради Валентини Хамайко (ексклюзив)

Новини по темі