Як затяжні тривоги впливають на українську економіку: розбиралися у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як довгі тривоги шкодять українському бізнесу
Unsplash

Про збитки українського бізнесу від довгих повітряних тривог розповіли у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Восени українці помітили збільшення частоти та тривалості повітряних тривог. Через це український бізнес вимушений ставати на паузу та зазнавати економічних збитків. Наскільки доцільно зачиняти всі заклади під час таких тривог, та скільки грошей втрачають підприємства? Розбиралася кореспондентка Анна Мартищук у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, чому тривоги стали довшими

Вплив тривалих повітряних тривог на українську економіку

Наразі в Україні існує рекомендація після оголошення тривоги зачиняти громадські місця, державні установи та евакуйовувати відвідувачів. Найчастіше евакуації не стається: люди просто чекають на відбій під дверима умовного торгового центру просто неба. У деяких містах України на час тривоги зупиняють і громадський транспорт, що унеможливлює вчасний приїзд на роботу чи навчання.

За попередніми підрахунками бізнес втрачає мільйони доларів в день, а у 2022 15% свого робочого дня торгові центри витратили на повітряні тривоги. Через це змінилася так звана "шопінгова атмосфера": люди тепер мають тенденцію приходити за чимось конкретним, а не просто бездумно гуляти магазинами

"Час шопінгу став більш ефективним та оптимізованим", — зазначає PR-менеджерка торгово-розважального центру у Києві Катерина Шпачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ризики чекають на Україну під час опалювального сезону: пояснив директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко у "Сніданку з 1+1"

Переважно люди повертаються до покупок після відбою. Підприємці взяли до уваги торішній досвід та вже запаслися генераторами на випадок відключень світла. Питання зміни підходу до повітряних тривог планують винести на обговорення у владі.

Чи зупиняти транспорт і роботу ТРЦ під час тривог? Деталі у "Сніданку з 1+1"

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Новини по темі