Як живуть люди в окупованій Чорнобаївці: на зв’язку зі «Сніданком з 1+1» місцева мешканка

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чорнобаївка: як живуть там люди в російській окупації (на зв’язку зі «Сніданком з 1+1» місцева мешканка)
wikipedia.org/Нестеренко Оля

Життя в окупованій Чорнобаївці: ситуація з продуктами, цінами та загальною обстановкою в селі.

Поділитися:

Село Чорнобаївка на Херсонщині стало справжнім прокляттям для окупантів: російські війська на місцевому аеродромі станом на 13 травня були розбиті вже 19 разів! Проте, на жаль, саме село перебуває під російською окупацію. Про життя там у "Сніданку з 1+1" розповіла телефоном місцева мешканка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкове село Чорнобаївка: що про нього відомо та чому воно так треба російським загарбникам?

Жителька Чорнобаївки про загальні настрої в селі розповідає:

"Загалом ми стараємося вести звичний спосіб життя, особливо вдень. А от вночі страшніше. Чуємо вибухи, часто доводиться вибігати в коридор посеред ночі".

Про життя в окупації жінка розповідає, що загалом продукти є, але є суттєві проблеми з грошима, ціни високі, з готівкою бувають перебої. Пенсії і соцвиплати від України місцеві отримують, але лише коли є готівка. Про те, чи можна зараз виїхати з окупованого села, жінка каже:

"Бажаючі виїхати досі є, але зараз це зробити неможливо. Офіційних зелених евакуаційних коридорів немає, люди їдуть на свій страх і ризик, і зараз цього зробити окупанти не дають. Більша половина людей залишаються в селі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас було дві спроби, одна була невдалою", — історія евакуації Ольги з Маріуполя на потрощеній машині (Щоденники війни)

Тривожною є ситуація з місцевою владою в Чорнобаївці. Місцева мешканка розповідає:

"З 2 по 4 травня у нас не було зв'язку. А 4 травня з'явилася інформація, що росіяни захопили сільраду ще 2 травня, і сільський голова знаходить в тяжкому стані в лікарні. Його охороняють російські військові. Заступника голови викрали, про нього близько тижня не було звісток, але потім люди казали, що його випустили. Інформації про стан сільського голови досі немає".

Як живуть місцеві у Чорнобаївці, дивіться відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі