Чим обробити укус комара та що має бути в аптечці на літній період (радить Ярослав Вус)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чим обробити укус комара та що обов'язково має бути в аптечці влітку (радить Ярослав Вус)
freepik.com

Чому свербить укус комара та чим його обробити? Алергія на укус комара, що робити?

Поділитися:

Як боротися з комарами та іншими комахами влітку, що робити за наявності алергічної реакції на укус та які засоби варто мати у своїй аптечці влітку, розказує голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Цей засіб проти алергії повинен бути в кожній аптечці», – голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус

Алергія на укус комара: чим обробити укус комара

Якщо комар вже вкусив є і виражена алергічна реакція, цілком допустимо використовувати спеціальні аптечні мазі для зменшення набряку, навіть гормональні, зазначає Ярослав Вус. По факту, це все прояви алергічної реакцї, які уже добре лікуються антигістамінними засобами, які можна приймати всередину чи мазати місце укусу. 

"Дійсно, є діти надчутливі, їх три рази укусив комар, роздуло всю руку чи ногу. Тоді можна використовувати ... мазь", – розповідає Ярослав.

Однак, укусам комарів та інших комах можна запобігти, використовуючи репеленти. Особливо добре себе проявляють репеленти з діючої речовиною перментрин. Репелентами можна обробляти шкіру, одяг, оприскувати кімнату. Є навіть засоби, якими обробляють траву на своїй ділянці. 

"Малярійних комарів у нас немає. Поки що", – заспокоює Ярослав Вус.

Чим помазати укус комара дитині

Варто обов'язково дотримуватись вказаних на упаковці репелентів вікових обмежень, тому що вони можуть бути токсичні для дітей. 

Що має бути в аптечці на літній період

Влітку в аптечці варто мати

  • антигістамінні засоби,
  • епіпен,
  • засоби для боротьби з кишковими інфекціями,
  • сорбенти, 
  • засоби для гідратації,
  • парацетамол та ібупрофен.

Детальніше про те, як захиститись від комарів, дивіться сюжет:

Новини по темі