"Атмосфера така, ніби я потрапив до Одеси", — Тімур Мірошниченко про обстановку в Ліверпулі незадовго до "Євробачення-2023"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Євробачення 2023: репортаж Тімура Мірошниченка з Ліверпуля

Ведучий ЖВЛ та "Сніданку з 1+1" Тімур Мірошниченко розповів, чого очікувати від першого півфіналу "Євробачення" 9 травня.

Поділитися:

Вже сьогодні, 9 травня, в Ліверпулі відбудеться перший півфінал "Євробачення-2023". Один з ведучих Церемонії відкриття та самого конкурсу Тімур Мірошниченко в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів, яка атмосфера панує в місті та чого очікувати від початку "Євробачення". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення-2023: де та коли дивитися перший півфінал онлайн

"Я от вийшов недалеко від готелю і одразу побачив український прапор. Українські кольори тут всюди. Атмосфера така, ніби я потрапив до Одеси. Тут і запах моря, і чайки, які літають всюди. І ось цей мультинаціональний колорит, який присутній в Одесі, він присутній також тут. Ну, не даремно, Ліверпуль і Одеса — міста-побратими". 

Тімур Мірошниченко Євробачення 2023

Тіму Мірошниченко також поділився враженнями від шоу, яке підготувати цьогоріч для міжнародного конкурсу "Євробачення". Особливо його розчулив початковий виступ, який сьогодні побачать глядачі в першому півфіналі.

"Це настільки крутезне шоу. Я не пам'ятаю за останні десятиліття такої якісної організації всіх подій навколо "Євробачення" і безпосередньо самого шоу. З перших секунд в ефірі пронизують мурахи по тілу, тому що все просочене Україною, нашими питаннями. Не уникають цього року ні слова війна, ні наших проблем. З перших хвилин виникає така хвиля емоцій. Вчора на генеральній репетиції, коли почався перший номер відкриття, в мене сльози накотилися. Дуже круте шоу сьогодні нас очікує. Конкурсанти класні, але от мене найбільше зачіпають спеціальні номери, які сповнені українською темою", — ділиться емоціями ведучий ЖВЛ та "Сніданку з 1+1".

Під час прямого включення в ефірі «Сніданку з 1+1» Тімур розповів, кого за лаштунками "Євробачення" вважають наразі потенційним переможцем.

«Як і раніше прогнозували, у першій двійці тримаються Швеція і Фінляндія. І Фінляндія вже більше скорочує своє відставання від Швеції. На третє місце вирвалася Франція протягом останнього тижня, трохи посунувши Україну. Я думаю, що після першого півфіналу знову будуть зміни у цьому рейтингу. Тому зараз не можу стверджувати, що Loreen повторить свій успіх на Євробаченні 2012 року. Дуже багато факторів впливають на фінальний результат».

Мірошниченко розповів і про нововведення у конкурсі цього року – голосувати може весь світ:

«Якщо ваша країна навіть не берете участь у пісенному конкурсі, у застосунку Євробачення зможете проголосувати і вплинути на результати. Крім росії – вони заблочені і не мають змоги голосувати».

Тімур Мірошниченко на "Євробаченні-2023" - 1+1

Також відомо, що близько 40% пісень на цьогорічному конкурсі будуть виконуватися не англійською мовою. На думку Тімура Мірошниченка, через розв'язану росією війну в Україні все більше країн прагнуть самоідентифікації, тому майже половина пісень буде рідними мовами.

Новини по темі