Яворівський пиріг визнали нематеріальною культурною спадщиною України: рецепти від Валентини Хамайко та Євгена Клопотенко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Яворівський пиріг: рецепти від Валентини Хамайко та Євгена Клопотенко
klopotenko.com

Рецепт приготування Яворівського пирога.

Поділитися:

В Україні яворівський пиріг та ще 20 елементів внесли до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Напередодні було офіційно визнано борщ українською стравою та внесено до культурної спадщини ЮНЕСКО.

Яворівський пиріг: рецепт Валентини Хамайко у Сніданку з 1+1

Інгредієнти: 

для тіста

  • 250 г борошно,
  • 10 г дріжджі,
  • 8 г сіль,
  • 15 г цукор,
  • 50 мл олія,
  • 120 мл вода

для начинки

  • 1 кг картопля,
  • 100 г копчене сало,
  • 3 шт цибуля,
  • 150 г гречка,
  • сіль,
  • перець,
  • зелень. 

рецепт

Рецепт приготування Яворівського пирога від Валентини Хамайко

1. Відварити картоплю та зробити пюре без комочків.

2. Запарити гречку окропом або трохи відварити.

3. Насмажити цибулю з копченим салом.

4. Замісити тісто і поставити підходити.

5. Змішати все для начинки разом, додати зелень.

6. Тісто розкатати дуже тоненько. 

7. Перенести обережно тісто у форму для випікання, викласти всередину начинку і защипніть, змастіть молоком і поставте випікати.

Яворівський пиріг: рецепт Євгена Клопотенко

Новини по темі