Чим небезпечний целюліт і як його позбутися

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому целюліт небезпечний | Краса | 1+1
Фото: gettyimages.com

Усе не так просто, як ти думала.

Поділитися:

Якщо вірити статистиці, від целюліту потерпає майже 90 відсотків жінок і 10 відсотків чоловіків. Чому він небезпечний, як попередити його появу і що робити, аби позбутися цього нав'язливого «друга»? Про це у студії «Сніданку з 1+1» розповів хірург Ростислав Валіхновський.

Що таке целюліт

Це порушення у жировій підшкірній клітковині, які обумовлені трьома причинами – накопиченням надмірного жиру, патологією сполучної тканини або ж судинної тканини.

Целюліт ще називають «апельсиновою кіркою», адже зовні він справді на неї схожий. Так само, як і у жовтогарячого фрукта, на шкірі є заглиблення, що свідчать про порушення сполучної тканини – поганий колаген та еластин, і горбочки, які сигналізують про проблеми з жировою тканиною.

У кого він з’являється

Окрім генетики, на появу целюліту впливає й спосіб життя. «Апельсинова кірка» виникає не лише в людей із надмірною вагою, а й в жінок із нормальним індексом маси тіла.

Причини виникнення целюліту різні – від малорухливого способу життя та підвищеного рівня інсуліну до неправильно підібраного одягу. Певно, у тебе виникає питання, яким чином одяг може впливати на появу нерівностей на шкірі? Але зв’язок між ними дуже тісний. Виявляється, корегувальна білизна – це не лише красиво, а й шкідливо. Через те, що вона сильно стискає шкіру, відбувається блокування кровотоку і недоотримання кисню, що й провокує появу целюліту.

Чому целюліт – це небезпечно

Причини розвитку целюліту досі вивчаються, а більшість людей й взагалі звикли вважати, що ця особливість вроджена, і боятися нічого. Та насправді він приховує в собі певні ризики, які навряд чи сподобаються жінкам.

Зі слів лікаря, крім погіршення зовнішнього вигляду шкіри, целюліт може провокувати судоми, оніміння ніг та розвиток варикозу. А неправильне харчування – надмірна кількість вуглеводів та алкоголю – підвищує рівень інсуліну, від якого з’являється не лише целюліт, а й діабет другого типу.

Як боротися з целюлітом

• Роби силові вправи, адже утворення м’язової тканини, яка зменшує жирову, має позитивний вплив не лише на зовнішній вигляд, а й на стан здоров’я.

• Побільше рухайся – ходи, бігай, стрибай. Обирай замість ліфта сходи, присідай у перервах між роботою. Загалом будь активною!

• Забудь про куріння, адже нікотин стимулює скорочення судин і порушує кровотік у судинах та ділянках, де вже є целюліт.

• Відмовся від продуктів із гормонами – вони є у молочних продуктах, солодощах і навіть у барвнику, яким фарбують м’ясо червоної риби. Та якщо ти не готова повністю виключити їх зі свого раціону, просто зменш кількість.

• Позбудься коректувальної білизни. До того ж, якщо ти будеш дотримуватися всіх перерахованих пунктів, вона тобі навряд чи знадобиться.

• Використовуй крем із ретиноїдами. Ці речовин впливають на утворення нового колагену та еластину, а отже, створюють каркас, який не дозволяє целюліту з’являтися і робить шкіру гладенькою.

• Використовуй кавовий скраб. Такий домашній косметичний засіб справді стимулює кровопостачання і допомагає у боротьбі з целюлітом.

Ба більше, можна використовувати ягідні маски для тіла, адже вони містять вітамін C, який також бореться з целюлітом.

На жаль, від целюліту не застрахований ніхто. Але якщо змінити свій спосіб життя – зміниться й твоє тіло.

Ще більше порад відомого лікаря дивись у відео:

Також читай інші матеріали, які допоможуть тобі назавжди попрощатися з «апельсиновою кіркою»:

  1. Як позбутися целюліту: ТОП-5 народних засобів
  2. Даша Астаф’єва зізналась, як бореться з целюлітом
  3. Аніта Луценко поділилася золотими правилами корисної вечері
  4. 10 продуктів, які викликають целюліт
  5. Зарядка на дивані: Комплекс вправ для домашнього тренування
  6. 4 кроки, що допоможуть позбутися целюліту
  7. Кавовий скраб, який «переможе» всі види целюліту
  8. Лікар розповів, як ефективно позбутися целюліту
Новини по темі