10 продуктів, які викликають целюліт

10 продуктів, які викликають целюліт
1plus1.ua

Щоб шкіра була еластичною, варто відмовитись від деяких продуктів.

Поділитися:

Поява «апельсинової шкірки» на тілі часто виникає через неправильний раціон. Від целюліту можна позбутися за допомогою масажів, регулярного фізичного навантаження і правильного харчування

Ми розкажеемо вам про 10 ворогів красивої та гладкої шкіри.

1. Кофеїн

Багато хто любить розпочинати ранок з міцної кави. Однак, навіть одна чашка кави знижує кровообіг та сприяє появі целюліту. Замініть каву натуральним чаєм. Зверніть увагу на зелений чай, він сприяє схудненню.

2. Цукор

Для того, щоб у жіночому організмі збільшилась кількість вільних радикалів, вистачить 80 г цукру. Цукор провокує втрату еластичності судин та стінок артерій, що призводить до зниження кровообігу та початку формування целюліту. Також цукор підсилює відчуття спраги, а велика кількість рідини впливає на шкіру також.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон винограду: Який сорт найбільш корисний

3. Алкоголь

Алкогольні напої сповільнюють процес кровообігу. Також це перешкоджає засвоєнню корисних вітамінів. Тому, для того, щоб позбутись «апельсинової шкірки» забудьте про вино, пиво та інші спиртні напої.

4. Сіль

Набряки та бляшки холестерину виникають від надмірного споживання солі. Також погіршується робота нирок та серцево-судинної системи. Якщо ж у організмі накопичуються токсини, які не виводяться з рідиною, з’являється целюліт. Важливо контролювати кількість спожитої солі за добу. Вона має бути не більше 5 г на день.

5. Фастфуд

Фастфуд шкідливий для здоров'я, адже багатий на токсини та насичені жири. Чим більше такої їжі ви споживаєте, тим вищі шанси появи целюліту. Тому намагайтесь зменшити у своєму раціоні цибулеві кільця, піцу та смажені курячі крильця.

6. Вироби з борошна

Вироби з борошна не зовсім безпечні для фігури через свою калорійність. Ніколи не замінюйте повноцінний прийом їжі булочками, канапками, печивом, тістечками і т.д. Альтернатива - чорний хліб з висівками, печиво з цільних злаків, каші.

7. Шоколад

Солодощі з шоколаду сприяють набору ваги і провокують целюліт. Найбільше має у своєму складі зайвих калорій молочний шоколад. Кілька шматочків натурального гіркого шоколаду собі дозволити можна.

8. Напівфабрикати

Будь-які напівфабрикати містять підсилювачі смаку, ароматизатори та загусники, які завжди додають у продукти швидкого приготування. Ці компоненти уповільнюють обмін речовин.

9. Молоко

Молоко впливає на появу целюліту. Але тільки пастеризоване. Тому пийте лише свіже молоко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок у ліжко: 5 романтичних рецептів

10. Соуси

Майонез, гірчиця та томатний соус погано впливають на шкіру та сприяють виникненню целюліту. Проте, можна приготувати домашній соус з натуральними травами і приправами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Новини по темі