Ці професії може замінити штучний інтелект: коментар експерта у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Які професії під загрозою через штучний інтелект
Freepik

У "Сніданку з 1+1" розповіли, чи зможе ШІ замінити людей, та які професії під загрозою.

Поділитися:

Штучний інтелект — спосіб покращення умов життя чи загроза? Дискусії навколо доцільності використанні ШІ в різних сферах не вщухають. Очевидно одне — новітні технології продовжать змінювати звичний нам світ. Так, фахівці припускають, що завдяки ШІ скоро людство перейде на 3-денний робочий день. Як розвиток штучного інтелекту вплине на ринок праці, розбиралися у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна та YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT чи Google Bard: порівнюємо найпопулярніші штучні інтелекти

Чи зможе ШІ замінити людські професії

Загалом штучний інтелект — це певні розроблені програми почали, які почали "вчитися" та автоматизувати процеси без людської допомоги. Український інженер Борис Дрожак, який спеціалізується на ШІ сумнівається, що технології зможуть повністю витіснити людські професії. Експерт зазначає, що людей замінять не технології, а інші люди, які змогли опанувати ШІ:

"Людство інакше працює: воно находить якусь автоматизацію та використовує це на свою користь. Так, є комбайни, але аграрії вони не замінили. Навпаки, фахівці навчились використовувати комбайни, щоб як можна ліпше зрошувати свої поля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT може допомогти в діагностиці та лікуванні депресії — дослідження

Які професії під загрозою через ШІ

Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов запевняє, що люди, які видозмінюють тексти, випускають пресрелізи скоро не будуть потрібними, адже ці функції вже робить ШІ. Також під загрозою професія диктора та актора дубляжу, бо штучний інтелект уже можна навчити говорити будь-чиїм голосом.

Як розвиток штучного інтелекту вплине на ринок праці? Відповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна та YouTube:

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Новини по темі