Десерт "Білий сніданок" та маринований ревінь: два рецепти на літо
Готуємо десерт, який точно сподобається дорослим та дітям!
У "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 11:00, Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс поділилися корисними рецептами, які сподобаються як дітям, так і дорослим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати український борщ: класичний рецепт
Десерт "Білий сніданок": рецепт
Інгредієнти:
- Яблуко — 1 шт.
- Банан — 1 шт.
- Ревінь — 1 шт.
- Грецький йогурт — 100 мл
- Мед — на смак
- М’ята — на смак
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 українських традиційних солодких смаколиків, про які ви могли не знати
Рецепт десерту "Білий сніданок"
1. Нарізати кубиками яблука та ревінь, з йогурту, бананів і меду зробити солодкий соус, перебивши інгредієнти у блендері.
2. У посудину шарами викласти спершу ревінь, потім яблука. Залити солодким банановим соусом і прикрасити м’ятою!
Як приготувати маринований ревінь
Інгредієнти:
- Ревінь — 100-150 г
- Імбир — 2 см
- Вода — 1 склянка
- Цукор — 3 ст.л.
- Сіль — 1 ст.л.
- Гвоздика — 2-3 шт.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Червоний перець пластівцями — на смак
- Оцет яблучний (6%) — 2 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати шоколадний пиріг: рецепт від Руслана Сенічкіна
Рецепт маринованого ревіню
1. Нарізати ревінь шматочками в банку або іншу ємність, на маленькі кубики подрібнити імбир.
2. Закип’ятити воду, додати туди цукор, сіль і гвоздику, подрібнений імбир та один лавровий листочок.
3. Дати декілька хвилин розсолу покипіти, а потім вилити в ємність із ревенем, але через ситечко, щоб рідина просочила наші корінці. Дати ревеню охолонути, а потім залишити на ніч у холодильнику.