Для тих, хто ще не встиг щепитися: яка вакцина від СOVID-19 найкраща (відповідає медична експертка UNICEF Катерина Булавінова)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Поради для тих, хто ще не встиг щепитися та обирає вакцину від коронавірусу.

Поділитися:

Медична експертка UNICEF Катерина Булавінова у спеціальній рубриці "Сніданку з 1+1" дає відповіді на найпоширеніші запитання спеціально для тих, хто ще не встиг щепитися і наразі вирішує, яку вакцину від СOVID-19 краще обрати.

Яку вакцину від СOVID-19 обрати

«Мене часто запитують: лікарю, яка вакцина від СOVID-19 краща? Відповідь: будь-яка! Та, до якої ви можете дістатися якнайшвидше. Вакцина захистить ваше життя. Тому вибираєте будь-яку, яку хочете. Наразі в Україні є вибір вакцин».

Які вакцини доступні в Україні

  • Вакцина CoronaVac
  • Вакцина AstraZeneca
  • Вакцина BioNTech, Pfizer
  • іноді є вакцина Moderna

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через скільки часу після перенесеного коронавірусу треба вакцинуватися та чи треба попередньо перевіряти антитіла: коментує медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова

«Обирайте будь-яку вакцину, яка вам подобається і вакцинуйтеся нею якнайшвидше. Усі вакцини безпечні, всі вакцини ефективні, всі ці вакцини рекомендовані ВООЗ як вакцини проти СOVID-19. Записуйтесь на вакцину від СOVID-19 та пам'ятайте, що вам потрібна буде перша та друга доза. Захищеними ви будете вважатися приблизно через два тижні після другої дози».

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. В 1+1 media проходить власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

Чи потрібно щеплюватись тим, хто вже перехворів на COVID-19, дивіться відповіді експерта

Новини по темі