Єгор Гордєєв з Брюсселя розповів про те, як Україна отримала статус кандидата в ЄС (екслюзивно у «Сніданку з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Єгор Гордєєв розповів про рух України до Євросоюзу (ексклюзивно з Брюсселя)
freepik.com

Ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв ексклюзивно з Брюсселю розповів подробиці історичного моменту для України: отримання статусу кандидата в ЄС.

Поділитися:

Ведучий і продюсер проєктів 1+1 Єгор Гордєєв на включенні зі "Сніданко з 1+1" з Брюсселя розповів подробиці отримання Україною статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Ведучий зізнався:

"Ніхто до кінця не вірив, що це станеться. Зазвичай все відбувається дуже довго, проходиться купа інстанцій. Юридично ми зробили це все найшвидше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Embrace Ukraine — #StrivingTogether: підсумки масштабного телемарафону на підтримку євроінтеграційних намірів України в Амстердамі

Єгор Гордєєв нагадав етапи просування України до цього історичного моменту:

►Єврокомісія дала зелене світло всім інституціям щодо питання надання Україні статусу кандидата до ЄС.

►Європейський парламент погодив це рішення.

►І от вчора, 23 червня, Європейська Рада одноголосно ухвалила остаточне рішення про надання Україні статусу кандидата в Європейський Союз на саміті лідерів країн-членів. 

Єгор Гордєєв зауважив:

"Такої швидкої опції від заявки до кандидатства у ЄС не було ніколи. Тепер питання, що буде далі з ЄС, бо раніше це був більше економічний союз, а зараз більш політичний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли День Конституції України: точна дата свята та його історія

Гордєєв говорить, що в Брюсселі натякають: рішення про подальші дії України щодо власне вступу до ЄС будуть прийматися, керуючись геополітичною ситуацією і перебігом війни з росією. Також ведучий наголосив:

"Переговори про вступ України до ЄС почнуться до кінця 2022 року, за цей час у Веховній Раді мають ухвалити близько 30-ти законопроєктів".

Детальніше розмову з Єгором Гордєєвим у "Сніданку з 1+1" дивіться у відео:

Новини по темі