«Для мене повернення «Сніданку з 1+1» – емоційно дуже важлива історія», – продюсер та ведучий Єгор Гордєєв розповів про роботу проєктів 1+1 під час війни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Єгор Гордєєв розповів про роботу над «Сніданком з 1+1» та про участь в інформаційній кампанії ЄС проти торгівлі людьми під час війни

Ведучий та продюсер 1+1 Єгор Гордєєв поділився думками щодо ролі медіа під час війни.

Поділитися:

Єгор Гордєєв, ведучий та продюсер проєктів 1+1, в інтерв'ю виданню "КП в Україні" розповів про свою роботу під час війни, реалізацію суспільно важливих проєктів та роль, яку, на його думку, відіграє медіа у наші непрості часи.

"Ми повернулися, щоб стати для глядачів точкою опори у цей складний час", — підкреслює ведучий, розповідаючи як повертався до мовлення "Сніданок з 1+1". Спочатку програма транслювалася у прямому ефірі на YouTube, а тепер ще й в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 (у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00). 

«Це історія про те, щоб, окрім загальнонаціонального марафону «Єдині новини», телеграм-каналів, якоїсь сухої, часто суперечливої інформації, просто поговорити, поспілкуватися, розширити межі свого нинішнього життя. Бо треба говорити і про звичайні життєві речі – спілкуватися з психологами, дієтологами, посперечатися про історію… Це все дуже необхідно.

Для мене повернення «Сніданку» – емоційно дуже важлива історія. І коли ми вже змогли підняти такий ресурс, змогли говорити про життя і для життя в цих умовах - це вже маленька перемога, це початок кінця цієї війни. Для мене і для всієї команди це має вкрай велике значення», – розповідає Єгор Гордєєв.

Сніданок

Як продюсер, Єгор Гордєєв підкреслив, що формат "Сніданку з 1+1" прекрасно адаптований до реалій нашого життя і медіа-викликів сьогодення:

«Формат «Сніданку» і взагалі інфотейнменту – це не про щось відсторонене від життя. Ми не намагалися створити для себе і глядача якусь мильну бульбашку, мовляв, дивіться – навколо війна, а ми будемо красивих котиків і собачок показувати, прийде весна - і ви про все забудете...Формат інфотейнменту – саме для життя і про життя. Вважайте, що це марафон, просто ширший, людяніший, об’ємніший...Ми ж не розважальне шоу почали вести. Ми почали розмову – один з одним, з глядачами».

Над "Сніданком з 1+1" наразі працюють спеціалісти з різних проєктів 1+1, які через війну тимчасово не виходять в ефір. Ця програма перетворилася на своєрідний хаб із різних проєктів, таких як «Твій день», «Твій вечір», «ЖВЛ». На запитання, чи є надія, що в ефір повернеться інфотейнмент-шоу "Твій день", продюсером якого він є, Єгор Гордєєв сказав:

"Надія є у всіх. Вся наша надія зараз на ЗСУ. Але для цього, по-перше, треба, щоб всі канали вийшли з марафону, по-друге, далі якимось чином відновити мовлення всіх основних телеканалів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбунов, Вітвіцька, Гордєєв, Гринчук, Хамайко та інші ведучі 1+1 записали відеозвернення до українських воїнів: «Сьогодні вся країна разом з вами»

Розповів Єгор Гордєєв і про свою роботу як ведучого каналу FREEДОМ. Нагадаємо, українські медіагрупи об’єднались, та за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики і Нацради з питань телебачення та радіомовлення та підтримки президента України Володимира Зеленського, запустили новий російськомовний телевізійний канал FREEДОМ. Його трансляція направлена на понад 60 країн світу. Перший ефір FREEДОМ стартував 10 березня. Все – аби протидіяти навалі неправдивих новин в російськомовному інформаційному просторі. 

Телеведучий «Сніданку з 1+1» та продюсер інфотейнмент шоу «Твій день» Єгор Гордєєв разом із колегою Володимиром Рабчуном долучилися до цієї справи і стали постійними ведучими каналу FREEДОМ. Коли запускали цей канал, багато хто говорив, що мовлення російською зараз не на часі. Про свою точку зору з цього питання Єгор Гордєєв розказує:

"Такий концепт іншомовлення направлений на дуже широку російськомовну аудиторію по всьому світу. Мова в такому випадку виступає просто як інструмент донесення інформації, світогляду і відчуттів, про що я постійно кажу в ефірі".

Фрідом канал

Єгор Гордєєв наголошує, що медіа під час війни має величезну роль, адже є інструментом донесення до людей важливої і часто життєво необхідної інформації. Тож разом зі "Сніданком з 1+1" він долучився до інформаційній кампанії ЄС проти торгівлі людьми під час війни. Про цю важлииву місію ведучий говорить наступне:

"Наших людей прихистили багато країн Європи, за що європейцям величезна подяка. Але є й ті, хто хоче скористатися вразливістю українців під час війни, щоб ошукати, завдати шкоди. Ми мусимо визнати, що загроза торгівлі людьми під час війни – це реальна небезпека для українців. Не можна легковажити, і варто володіти інформацією, щоб захистити себе і врятувати життя собі і тим, хто поруч. Тому наш «Сніданок з 1+1», ми з Людою Барбір приєднались до інформаційної кампанії, яку запустив Європейський союз спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ). В ефірах і соцмережах ми даємо поради, як убезпечити себе, анонімно розповідаємо історії українців, яких намагались ошукати шахраї. Усі, хто потребує поради, може звернутись на анонімну гарячу лінію з консультування мігрантів – 527".

ГордєєвФОТО: ukraine.iom.int

Новини по темі