Емоційне вигорання в умовах війни: симптоми, як пройти тест на емоційне вигорання (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Симптоми емоційного вигорання: розповіли у "Сніданку з 1+1"
freepik.com

В умовах війни у багатьох виникають симптоми емоційного вигорання. Як його вчасно розпізнати?

Поділитися:

Повномастабна війна, яку росія розпочала проти України, триває вже 6-й місяць поспіль, і багато українців скаржаться на прояви емоційного виснаження та вигорання. Про це у студії "Сніданку з 1+1" розповіла нейродослідниця Наталія Кадя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як методи пропаганди працюють на свідомість людей: на прикладі росії коментує нейродослідниця Наталія Кадя у "Сніданку з 1+1"

Емоційне вигорання – це стан емоційного виснаження, спровокований тривалим стресом, який відчувається через психологічну і фізичну втому. Наталія Кадя зауважує: якщо ви постійно втомлені, незважаючи на зміну роду діяльності і відпочинок, якщо вам нічого не хочеться, ви не маєте ні позитивних, ні негативних емоцій, дуже ймовірно, що мова йде про емоційне вигорання. нейродослідниця зазначає:

"Раніше емоційне вигорання часто провокувала робота, тепер же воно часто виникає через емоції, які в результаті війни ми відчуваємо постійно".

Симптоми емоційного вигорання

До головних симптомів емоційного вигорання відноситься:

Емоційне вигорання

Також Наталія Кадя пояснила, як можна вдома легко провести тест на наявність у вас емоційного вигорання. Як це зробити, дивіться у відео:

Якщо ви підозрюєте у себе емоційне вигорання, краще зверністься до спеціаліста. Подолати цей стан може допомогти вчасно розпочата психотерапія або/та медикаментозне лікування, призначене виключно лікарем

Новини по темі