Як методи пропаганди працюють на свідомість людей: на прикладі росії коментує нейродослідниця Наталія Кадя у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як методи пропаганди працюють на свідомість людей: на прикладі росії коментує нейродослідниця Наталія Кадя у "Сніданку з 1+1"

Експертка пояснює, як люди стають "зомбовані" інформацією.

Поділитися:

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ми бачимо, як російська пропаганда впливає на росіян. Вони абсолютно не вірять в те, що відбувається на території України. До «Сніданку з 1+1» підключилась нейродослідниця Наталія Кадя. Вона розповіла, як методи пропаганди працюють на свідомість людей. За її словами, росія використовує технології, за допомогою яких маніпулюють свідомістю. Це робиться завдяки цілому набору інструментів.

Кадя

«У них є чітке повідомлення – росія рятує. Купа фейкових фактів, що все нормально, що вони надають гуманітарну допомогу та інше. Це стратегія, не історія віри чи не віри в інформацію… росія точково, але системно, створювала одні й ті самі інформаційні приводи, спотворювала факти, які давали можливість людям ствердитись в тому, що намір рятування є істиною», — зазначила Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТравма свідка: що це, які її симптоми, чому виникає та як з нею впоратися (поради лікарів)

На жаль, низький рівень інтелекту це прямий шлях до легкого маніпулювання людської свідомості. Більшість людей, які довіряють виключно пропаганді, мають одне джерело інформації – телебачення. Їм лінь вивчити декілька джерел та зробити логічний висновок, що є правдою, а що брехнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТуга за домом: що робити у такій ситуації (корисні дієві рекомендації)

Нейродослідниця говорить: щоб не потрапити на гачок пропаганди, слід вивчати альтернативні точки зору, слідкувати за іншомовними джерелами інформації, не довіряти виключно першим емоціям, які викликала та чи інша інформація, та критично мислити.

Кадя пропаганда

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. 

Не пропустіть щодня проєкт з  08:00 до 11:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі