“Фальсифікували раніше і продовжують фальсифікувати”, - Людмила Барбір про пропаганду у дубляжі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Людмила Барбір розповіла як росіяни використовують пропаганду в дубляжі

Ведуча розповіла про те, як значення мають мова та переклад.

Поділитися:

Ведуча “Сніданок з 1+1Людмила Барбір в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, розповіла як росіяни використовують пропаганду в дубляжі. 

“Мова та переклад мають значення. Як акторка дубляжу я це дуже добре знаю та розумію. Проте часто росіяни заходять далі, і крім переозвучування навіть змінюють персонажів. Здавалося б, це дуже просто, звичайний персонаж мультика. Але це - потужна зброя, якою вони маніпулюють, впливають на формування психіки наших дітей і підгодовують в своїх дітях ворожість до інших країн”, - зазначає ведуча. 

Яскравий приклад нещодавньої пропаганди в дубляжі - фальсифікація росіянами перекладу відомого американського серіалу “Ранкове шоу”. В одній із серій 3 сезону дійсно згадують Україну – автори розповідають про повномасштабну війну та злочини росіян у Маріуполі. Але російська студія дубляжу, яка займається піратством та робить свою озвучку незаконно, перекрутила слова героїв. Так, в оригіналі фотограф розповідає про те, що окупанти вбивають мирне населення. А вже самі росіяни переклали, ніби мешканців Маріуполя вбивав «нацистський» підрозділ «Азов».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ритуали від Людмили Барбір, які допоможуть зробити осінь затишною

Як російська пропаганда втілюється у дубляжі

  • Замовчування або перекручування правди та незручних для рф фактів

  • Нав’язування так званих російських традиційних цінностей і поглядів

  • Пряме висміювання українців або інших національностей

Людмила Барбір наголошує: не варто підтримувати російську пропаганду своїми переглядами. Дивіться український дубляж лише на офіційних майданчиках. 

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 06:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Новини по темі