Фруктова дієта: Чи справді сприяє схудненню та чим загрожує

Сніданок з 1+1
06:30

Експерт зі здорового харчування розповіла про популярну монодієту.

Поділитися:

У студії Сніданку з 1+1 консультант зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла про правила дотримання фруктової дієти та чи справді така монодієта є ефективною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женя Кот зізнався, як дружина надихнула його завжди бути у формі

Фото: @choosingchia

ОСОБЛИВОСТІ ФРУКТОВОЇ ДІЄТИ

Зі слів Філіппової, від фруктових дієт варто відмовитися вагітним, людям, схильним до алергічних реакцій, та тим, хто страждає на виразку, гастрит, панкреатит, цукровий діабет, підвищену кислотність шлунку.

Якщо ви все ж таки зацікавлені у фруктовій дієті, будьте готові забути про хурму, банани, виноград та фініки, адже вони містять багато цукру.

«Я насправді нікому не раджу фруктові дієту. Натомість можна влаштовувати собі розвантажувальний день, вживаючи помірно солодкі фрукти.

Порції фруктів по 250-300 г потрібно вживати через рівномірні проміжки часу, наприклад, п’ять разів на день. Фрукти та ягоди раджу поєднувати з кисломолочним сиром (2-3 ст. л.) або йогуртом (склянка), білок і жир яких подарує вам ситість.

У такі дні потрібно пити достатню кількість води. І підкреслюю – розвантаження має тривати лише один день! Наступного дня, після розвантаження, не потрібно накидатися на їжу. Тому ранок наступного дня краще почати з каші», – пояснила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рослинне молоко чи тваринне: Що корисніше?

Фото: @taramilktea

ПРАВДА ТА МІФИ ПРО ФРУКТОВУ ДІЄТУ

Також Лора Філіппова розвіяла міфи, що витають довкола фруктових дієт.

На фруктовій дієті можна швидко схуднути?

«Справді на фруктовій дієті можна схуднути. Як і на іншій дієті, коли вживаємо не дуже калорійну їжу. Але фруктова дієта дуже виснажлива, адже виключає білки та жири, які насичують наш організм. Наслідком цього стає харчовий зрив. Тому результат цієї дієти не довготривалий».

Вживаючи фрукти влітку, можна запастися вітамінами на зиму?

«Наш організм не здатний накопичувати вітаміни».

Фруктової дієти легко дотримуватися?

«Дуже важко. Адже фруктова дієта не дуже поживна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава vs вода: З чого починати ранок

Новини по темі