«Грали по 3 години щодня у неймовірну спеку»: ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» Еліна Світоліна розповіла, як здобула бронзову медаль на Олімпіаді у Токіо

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Еліна Світоліна розповіла, як здобула бронзову медаль на Олімпіаді у Токіо

Еліна Світоліна вже увійшла в історію українською спорту, оскільки стала першою, хто виграв олімпійську медаль в тенісі.

Поділитися:

Окрім того, вона стала національною рекордсменкою за кількістю виграних турнірів як серед жінок, так і серед чоловіків. Тільки вчора чемпіонка повернулась із Токіо, а сьогодні зранку ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» розповіла, що тиждень Олімпіади був дуже насиченим та морально важким і вона рада, що все закінчилось.

Протягом тижня Еліна Світоліна грала щодня тригодинний матч у 37-градусну спеку з високою вологістю. Загалом на олімпійському корті тенісистка провела понад 14 годин.

«Було дуже непросто фізично. І для мене усі матчі в форматі Олімпіади — на вагу золота. Пройти через усе це і виграти медаль — це неймовірні відчуття. Це насправді важка перемога для мене», — зазначила спортсменка.

У прямому ефірі «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін та Людмила Барбір зважили переможну медаль Еліни Світоліної. Бронзова нагорода важить 461 грам. Проте, не дивлячись на результат, у своєму Instagram спортсменка назвала Олімпіаду найважчим періодом у її спортивній кар’єрі.

«Перед Олімпіадою було складно сконцентруватись, тому що сезон у мене був не дуже вдалим. Були програші на ранній стадії Ролан Гарросу, моєму улюбленому турнірі. Також на Уімблдоні я не змогла відіграти добре, тому було психологічно складно повернутися та відіграти на високому рівні, так як вийшло у мене на Олімпійських іграх», — пояснила Світоліна.

Також спортсменка розповіла, що через щоденні матчі було мало часу на відновлення. Тому до пізньої ночі Еліна Світоліна робила відновлювальні процедури, щоб наступного дня зуміти відіграти тригодинну гру.

Щодо повернення на Олімпіаду-2024, тенісистка зазначила, що ментально готова змагатися за золоту медаль, проте, наразі має іншу ціль. Вже сьогодні вона відлітає до США, де боротиметься за перемогу у Турнірі Великого Шлему.

Протягом усієї кар’єри спортсменку активно підтримували її батьки. Вони завжди дивляться усі матчі, не зважаючи на різницю у часі. На Олімпіаді Світоліну також підтримував її чоловік, французький тенісист Гаел Монфіс. Щодо особистого життя Еліна Світоліна відповіла, що наразі у пари немає постійного місця перебування. Вони з чоловіком 25 тижнів на рік проводять у поїздках на матчі. Зараз спортсменка живе у Монако. Проте Гаелю дуже подобається Україна.

«Він приїжджав до України, був у Києві та Одесі. Моя бабуся годувала його українським борщем, йому дуже сподобалось. Він був дуже вражений Києвом і взагалі нашою країною. Та з нетерпінням чекає на повернення», — розповіла Еліна Світоліна.

Окрім того, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір обговорили зі спортсменкою революційні моменти, які наразі відбуваються на Олімпіаді. Американська гімнастка Сімона Байлз відмовилась від виходу у фінал, щоб зосередитися на своєму ментальному здоров’ї. Вона заявила, що не витримує психологічний тиск і ставлення до спортсменів як до «надлюдей». Світоліна підтвердила, що з появою соціальних мереж виливається багато хейту на спортсменів через програші.

«Зараз це нова хвиля і деяким складно її витримати. Хтось сприймає це як частину роботи, а є спортсмени, які беруть це близько до серця. Авжеж, це складно, коли є певні очікування і не тільки від себе, але і від країни, від твоєї команди. З однієї сторони я її розумію, проте це частина твоєї роботи, треба себе вміти налаштовувати та відгороджувати від усього негативу», — зазначила спортсменка.

Нагадаємо, що 29 липня «Сніданок з 1+1» встановив рекорд телеперегляду, продемонструвавши найвищу частку в цьому році. За аудиторією 18-54 (50+) частка склала - 20.5%. Випуск подивилося 1,3 мільйони українців (охоплення за аудиторією 4+ (вся Україна).

Новини по темі