Хворих на COVID більшає: де зробити бустерну дозу вакцини від коронавірусу (роз’яснення у «Сніданку з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Де зробити бустерну дозу від коронавірусу в Україні: пояснили у "Сніданку з 1+1"
freepik.com

Де зробити бустерну дозу щеплення від коронавірусу? Пояснили у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Коронавірус нікуди не зник, не дивлячись на війну. Про це повідомляють у КМДА, а також говорять про те, що за минулий тиждень у столиці на COVID-19 захворіло вдвічі більше людей, ніж за позаминулий. Яка ситуація з коронавірусом у світі та де в Україні можна зробити бустерну дозу щеплення? Про це розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ оголосила про початок нової хвилі коронавірусу в Європі: які штами нам загрожують

Лікарка-терапевтка Мар'яна Селюк так коментує ситуацію з коронавірусом в Україні:

"Зараз зі скаргами на симптоми коронавірусу до сімейних лікарів часто звертаються пацієнти, переважно в телефонному режимі. Статистична вибірка стосовно того, скільки людей в Україні наразі хворіє на COVID, ускладнюється. По-перше, багато людей виїхало за кордон через війну, по-друге, через хронічний стрес, спровоковани війною, люди не приділяють великого значення симптомам хвороби, списуючи їх на прояви того ж таки стресу".

Про ситуацію з коронавірусом у світі розповів ізраїльський лікар-реаніматолог Борис Бриль:

"У світі спостерігаєтьяс приріст захворюваності, але невеликий. COVID з нами назавжди, але радує те, що смертність від нього стрімко не росте. Щеплені і ті, хто нещодавно перехворів, якщо і хворіють знову, то в легкій формі".

Як зробити бустерне щеплення від коронавірусу в Україні?

Як же зробити 3-тє, бустерне щеплення від COVID-19 в Україні зараз, в умовах війни? Про це розповіли у "Сніданку з 1+1":

1. Треба звернутися з цим питанням до сімейного лікаря, він дасть необхідні роз'яснення.

2. Якщо зв'язок з сімейним лікарем втрачено, можна скористатися для пошуку вакцини системою Helsi.me, де можна обрати місто для вакцинації, пункт вакцинації з наявними вакцинами та записатися на щеплення.

ЧИТАЙТ ТАКОЖСпалах віспи мавп: що про це відомо та чому збирається надзвичайна зустріч ВООЗ

Після введення бустерної дози дані про щеплення будуть внесені до електронної системи охорони здоров'я, і згодом в Дії буде сформовано оновлений сертифікат з вакцинації. Детальніше про те, де зробити бустерну дозу і як розшукати вакцину, дивіться у відео:

Новини по темі