Індійський штам коронавірусу вже в Україні: чи допоможе від Дельти вакцинація? Коментує експерт (ВІДЕО)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Індійський штам коронавірусу, коронавірус Дельта в Україні. Чи захистить вакцинація?
Pexels/Anna Shvets

Декілька випадків коронавірусу штаму Дельта вже зафіксовано в Україні. Чому його варто боятися та як можна себе захистити? Коментує експерт.

Поділитися:

Вчора, 23 червня, повідомили, що агресивний індійський штам коронавірусу вже зафіксовано і в Україні. Наразі він поширений вже у понад 90 країнах світу. Масовий спалах фіксують і у нашого географічного сусіда Росії, де щодня додається понад 16 тисяч нових хворих.

Про те, чому Дельту варто боятися та як себе можна захистити, ведучі «Сніданку з 1+1» розпитали під час прямого включення у реаніматолога з Ізраїлю Бориса Бриля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресивний індійський штам коронавірусу наблизився до України: чим він страшний і що нам загрожує (ВІДЕО)

Отже, Борис Бриль так коментує коронавірус штаму Дельта:

Це одна з мутацій коронавірусу. Вона у 2,5 рази заразніша, часто вражає і молодих людей, і дітей. Основна маса людей, які захворіли на Дельту в Ізраїлі – невакциновані особи.

За словами Бориса Бриля, штам Дельта небезпечний і для тих, хто вже раніше перехворів на інший штам коронавірусу, а також для тих, хто не отримав повний курс вакцинації. Наприклад, якщо з необхідних 2-х доз було отримано лише 1. В такому випадку ризик захворіти на індійський штам коронавірусу так само високий.

Фото: Pexels/cottonbro

У той же час, за словами реаніматолога, більшість вакцин від COVID-19 демонструють 90% ефективність і від цього штаму. Тож єдиний варіант захиститися від Дельти та від інших штамів коронавірусу – пройти повний курс вакцинації.

Переглянути розмову ведучих «Сніданку з 1+1» з реаніматологом Борисом Брилем щодо коронавірусу штаму Дельта можна у відео:

Новини по темі