Із зіркових фотографів у воєнні: у «Сніданку з 1+1» Костянтин і Влада Ліберови розповіли про знакові знімки війни в України та про ситуацію у Миколаєві

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Із зіркових фотографів у воєнні: у «Сніданку з 1+1» Костянтин і Влада Ліберови розповіли про знакові знімки війни в України та про ситуацію у Миколаєві

Глядачам «Сніданку з 1+1» випала унікальна можливість побачити від фотографів кадри Миколаєва, який щодня потрапляє під ворожий обстріл.

Поділитися:

До ефіру «Сніданку з 1+1» долучилась сімейна пара фотографів Костянтина та Влади Ліберових. Раніше подружжя робило багато фото для українських зірок, проте після повномасштабного вторгнення росії вони змінили напрямок своєї справи. Як волонтери, зараз вони їздять гарячими точками, аби зафільмувати усі злочини російської армії. Наразі Костянтин та Влада перебувають у Миколаєві, який щодня піддається обстрілам окупантів.

фото Ліберових

Як минула ніч у місті – фотографи розповіли наступне:

«Сьогодні ми просинались, було приблизно сім потужних вибухів. Але, порівнюючи з учорашнім днем – це спокійно. Учорашня ніч стала першою, коли ми вперше за увесь період вторгнення злякались. Ми бували вздовж усієї лінії фронти, але ця ніч в Миколаєва була дуже гарячою».

За словами Костянтина та Влади, вони вже потрапляли під обстріли, деякі з них були навіть прицільними – коли стріляли буквально по них. Проте коли йде обстріл об’єктів інфраструктури та житлових кварталів – ніхто не знає, куди саме прилетить снаряд. Саме це подружжя називає найстрашнішим.

«Терор працює так, щоб кожен з нас боявся. І коли ти не знаєш куди прилетить, звідки. Думаєш, що можливо сьогодні це буде твоє вікно. Це дуже погана «лотерея». Адже коли ти їдеш лінією фронту, коли ти з хлопцями в окопах, то розумієш, де фронт, звідки летить. Ти чуєш «виходи» і готовий до цього, наскільки це можливо. А тут – ти нічого не знаєш, просто чуєш постійні вибухи», –  прокоментували фотографи.

Як коментують фотографи, життя миколаївців наразі можна назвати сюром, оскільки вночі вони ховаються в укриттях від обстрілів, а вдень повертаються до нормального життя.

«Наприклад, після вчорашньої ночі ми пішли та поснідали в ресторані. Тобто люди адаптувались максимально, вони намагаються працювати, підтримувати бізнес, при цьому коли лунає тривога – усі спускаються та ховаються. Але треба розуміти, що тривога, як правило, працює на ракетні обстріли. Коли це артилерія, касетні снаряди – ти не можеш бути готовим», – підкреслили Костянтин та Влада.

Окрім того, глядачам «Сніданку з 1+1» випала унікальна можливість побачити від фотографів кадри Миколаєва, який щодня потрапляє під ворожий обстріл. Родина говорить, що дає світові та нашим громадянам не забувати, що в Україні йде війна. І все, що вони мають – це фотографії, які фіксують ці злочини. Ведуча «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір не змогла залишитись осторонь цих фото та емоційно прокоментувала тільки однієї фразою «Це жесть».

Однією зі знакових їхніх світлин стала фотографія пшеничного колоска, який обгорів. Його у долоні тримає один із захисників України.

Фото Ліберових

Костянтин та Влада поділилась з телеглядачами історією створення цього знімку.

«Це фото ми зробили приблизно місяць потому. Колосок тримає командир роти, йому 23 роки, це одна з тих людей, на якій тримається наша країна. Молодий хлопець, чесний, хороший, порядний – і він вже командир роти. Ось такі у нас люди в ЗСУ», – прокоментували фотожурналісти.

Подружжя працює по всій Україні, при цьому маючи чотирилапих друзів. Дві собаки супроводжують фотографів всюди, проте зізнається: у гарячі точки улюбленців не беруть, а відвозять до батьків.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Новини по темі