Як отримати пенсію на тимчасово окупованій території: про можливі варіанти розповіли у «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Пенсії на тимчасово окупованих територіях: як отримати
freepik.com

Як можна отримати пенсію від України, перебуваючи на тимчасово окупованій території? Про це розповіли у "Сніданку з 1+1"

Поділитися:

Що робити пенсіонерам, які проживають на тимчасово окупованих територіях? Як вони можуть отримати пенсії від України? Про це у "Сніданку з 1+1" розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

Міністерка розповідає, що Україна нараховує пенсії всім пенсіонерам, не дивлячись на те, чи проживають вони на тимчасово окупованих територіях, чи на територіях, підконтольних українській владі. Проте отримати пенсії на тимчасово окупованих територіях буває непросто. Оксана Жолнович розказує:

"Якщо людина отримує пенсію на картковий рахунок, ми нараховуємо виплати і сподіваємося, що вона зможе якось розрахуватися цими коштами чи зняти їх. Є пенсіонери, хто отримував пенсії через "Укрпошту", і тут треба враховувати, що в окремі райони поштарі просто фізично не можуть зайти. Тож ми розробили декілька варіантів отримання пенсіїй на тимчасово окупованих територіях".

пенсії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова допомога для ВПО та субсидії на новий опалювальний сезон: подробиці у «Сніданку з 1+1»

Пані Жолнович наголошує:

"Ми відкриваємо рахунки в "Ощадбанку", куди перераховуємо всі неотримані пенсії,  і вони там збергіаються, накопичуються. Також слід знати, що через свій пенсійний кабінет можна вказати рахунок іншого банку, куди перевести кошти, або ж номер картки. Використовуйте всі можливі варіанти".

Після деокупацій наших територій робота всіх банків та "Укрпошти" буде розблокована, і всі пенсії будуть отримані. Так само гроші з пенсійних рахунків можна зняти на підконтрольній Україні території. Тож людей закликають користувтаися всіма можливими способами, допомогою волонтерів, друзів, рідних, які можуть зняти гроші на підконтрольній Україною території і якимось чином передати їх. Головне варто знати, що Україна не забула про пенсіонерів на тимчасово окупованих територіях і продовжує нараховувати їм пенсії, а також робить все можливе, щоб люди змогли їх отримати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «200 гривень з його пенсії летять військовим», – зірка «Ліги сміху» та «Жіночого кварталу» Олександра Машлятіна розповіла зворушливу історію про свого дідуся-хіміка

Детальніше про соціальні виплати та субсидії в умовах війни дивіться у відео:

Новини по темі