Каратист Станіслав Горуна про «бронзу» на Олімпіаді, емоції від нагороди та підтримку рідних людей

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Каратист Станіслав Горуна про бронзову медаль на Олімпіаді-2020
Facebook Stanislav Horuna

Каратист Станіслав Горуна завітав до студії «Сніданку з 1+1» та розповів про свої емоції від олімпійської медалі.

Поділитися:

Каратист Станіслав Горуна на Олімпіаді-2020 у Токіо здобув бронзову нагороду. Він відвідав шоу «Сніданок з 1+1» та розповів, як сприймає це своє досягнення та які має плани на майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада 2020 в Токіо: скільки медалей завоювала українська збірна та історичні перемоги наших спортсменів

6-разовий чемпіон України з карате Станіслав Горуна став третім на Олімпійських іграх в Японії. Він зізнається, що лише зараз може повноцінно радіти цьому своєму досягненню, адже на змаганнях через адреналін майже нічого не усвідомлював. Станіслав говорить:

Олімпіада – це щось неймовірне. У буденному житті немає таких сильних емоцій, які є після перемог, особливо олімпійських. Ці емоції унікальні.

Станіслав Горуна зізнається, що спочатку відчував певне розчарування, що не зумів вибороти «золото». Але це відчуття виникло лише у день виступів, а потім емоції вляглися, і прийшло усвідомлення значення отриманої медалі.

Станіслав Горуна БронзаФОТО: Facebook Stanislav Horuna

Карате включили до програми літніх олімпійських ігор лише в Токіо. І на наступній олімпіаді, у 2024 році в Парижі, його знову не буде у переліку олімпійських видів спорту. Тож Станіслав Горуна каже:

В нашому виді спорту більше таких медалей не буде, це ексклюзив. Інших каратистів-олімпійців поки вже не буде. Тому не так важливо, який колір цієї медалі, головне, що ми вписали свої імена в олімпійську історію.

Спортсмен зазначив – українська школа карате дуже потужна. Наші каратисти зуміли здобути 3 олімпійські ліцензії з 6-ти категорій і здобули 2 медалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одне «срібло»: Анжеліка Терлюга стала другою у карате

Наступна мета Станіслава – чемпіонат світу у Дубаї, який пройде вже у листопаді. Спортсмен розповідає, що підкорювати нові вершини йому допомагає підтримка найрідніших людей – дружини Марічки та сина Лева.

Станіслав Горуна сім'яФОТО: Facebook Stanislav Horuna

Дивіться відео візиту бронзового призера Олімпіади-2020 Станіслава Горуни до студії «Сніданку з 1+1»:

Новини по темі