Олімпіада 2020 в Токіо: скільки медалей завоювала українська збірна та історичні перемоги наших спортсменів

Скільки медалей завоювала українська збірна на Олімпіаді 2020
Instagram/tokyo2020

Вчора пройшла церемонія закриття Олімпіади у Токіо: якою вона була для наших олімпійців?

Поділитися:

Українська збірна на Олімпіаді в Токіо завоювала 19 медалей. До Токіо їздили змагатись 157 українських спортсменів у 25 видах спорту. У командному заліку ми посіли 44 місце з 206 країн-учасниць та перевершили попереднє досягнення на Олімпіаді у Ріо (11 медалей).
Першість у медальному заліку здобула команда США: 113 медалей, 39 з яких золоті. 

олімпіада в токіо

Рейтинг України у командному заліку значно покращило єдине "золото", яке здобув Жан Беленюк у греко-римській боротьбі. Спортсмен після повернення з Токіо завітав у студію "Сніданок.Вихідний" та розповів, яким неймовірно тяжким був шлях до нагороди через серйозну травму — за три тижні до змагань у атлета вилетіло плече з суглобу. 

Декілька нагород для нашої збірної були історичними. Зокрема вперше в історії українського тенісу наша спортсменка піднялася на п'єдестальну сходинку під час Олімпіади — Еліна Світоліна у напруженій боротьбі здобула "бронзу". Тенісистка у студії "Сніданку з 1+1" розповіла про тренування по 3 години у виснажливу спеку.

Одна із дисциплін, які вперше були представлені на Олімпіаді в Токіо — це карате. І наша Анжеліка Терлюка повернулася з цих змагань із срібною медаллю. Також маємо першу медаль в історії України з артистичного плавання — дуєт Марти Фєдіної та Анастасії Савчук завоював "бронзу". Згодом українські спортсменки здобули ще одну "бронзу" з цієї дисципліни вже виступаючи у подвійній трійці: окрім Марти та Анастасї змагалися Ксенія Сидоренко, Марина та Владислава Алексіїви, Катерина Резнік, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно.

Відразу по дві медалі везуть додому каноїстка Людмила Лузан та плавець Михайло Романчук. Лузан спочатку виборола "бронзу" у сольному заплив на каноє, а потім у тандемі з Анастасією Четверіковою здобули ще й "срібло". Людмила при цьому переконана, що потенціал українок ще не вичерпаний та чекає на Олімпіаду в Парижі. 

Михайло Романчук має "бронзу" за результат на дистанції в 800 м вільним стилем. Згодом плавець ще й отримав "срібло" після фінішу на дистанції в 1500 м вільним стилем. Українець також встановив новий олімпійський рекорд на дистанції 800 м, вийшовши в фінал з результатом 7:41.28.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк виховати олімпійського рекордсмена: батьки плавця Михайла Романчука про жагу сина до перемоги

Шість срібних медалей принесли: 
- каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова
- борець у греко-римському стилі Парвіз Насібов
- плавець Михайло Романчук
- боксер Олександр Хижняк
- каратистка Анжеліка Терлюга
- велосипедистка Олена Старікова.

"Бронзу" вибороли:
- плавець Михайло Романчук
- фехтувальник Ігор Рейзлін
- стрільці з пневматичного пістолета Олена Костевич та Олег Омельчук
- тенісистка Еліна Світоліна
- борчині Алла Черкасова та Ірина Коляденко
- каноїстка Людмила Лузан
- каратист Станіслав Горуна
- команда з синхронного плавання 
- дуєт з артистичного плавання Анастасії Савчук та Марти Фєдіної
- Ярослава Магучіх за стрибки у висоту
дзюдоїстка Дар'я Білодід (дивись сюжет зі студії "Сніданка з 1+1:

За кожну з медалей спортсмени отримають грошову винагороду: за золоту медаль 125 тис. долларів (понад 3 млн грн), за срібну — 80 тис. долларів (понад 2 млн грн), за бронзову — 55 тис. долларів (понад 1 млн грн).

Новини по темі