Італійсько-українська смакота: як приготувати картопляно-сирні ліниві вареники

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Поділитися:

Ліниві вареники — проста, смачна та ніжна страва, яка сподобається всій родині. Пропонуємо легкий та оригінальний рецепт, який поєднує українську та італійську кухні.

Ньокі — популярна італійська страва. Вона нагадує українські галушки, але готується з картоплі та твердого сиру. В Сніданку з 1+1 запропонували рецепт лінивих вареників, який поєднує дві традиційні кухні.

Картопляно-сирні ліниві вареники: рецепт 

Вам знадобляться:

  • картопля – 2 шт.
  • кисломолочний сир – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 3 ст. л.
  • сіль
  • кріп

Для соусу:

  • білий йогурт – 40 г
  • кетчуп – 70 г

Як приготувати картопляно-сирні ліниві вареники

  1. Відварену картоплю розім'яти. Додати яйце, розім'яти повторно. Потім додати подрібнений кисломолочний сир і ретельно розмішати.
  2. В тісто додати борошно та розім'яти. Сформувати тісто та порізати на шматочки, додати в кип'ячу підсолену воду. Щоб вони не злиплися, можна також додати ложку олії.
  3. Варити 2 хвилини. Коли вареники вспливуть на поверхню, злити воду та викласти страву на тарілку.
  4. Для приготування соусу в йогурт додати кетчут та розмішати. Подати до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Той самий дубайський шоколад: рецепт приготування трендового смаколику в домашніх умовах

Новини по темі
Всі новини