Коли з’явиться бензин в Україні у вільному доступі: прогноз експерта з енергетичних питань у «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дефіцит і високі ціни на пальне в Україні: коли покращиться ситуація (прогноз експерта у «Сніданку з 1+1»)
pixabay.com/Engin_Akyurt

Яка ситуація з пальним в Україні? Коли прогнозується покращення ситуації з постачання та ціноутворенням? Прогноз експерта.

Поділитися:

Яка наразі ситуація з поставками пального в Україну? Коли з'явиться бензин у вільному доступі, а ціни на нього будуть нижчими? У "Сніданку з 1+1" ситуацію коментує експерт з енергетичних питань Сергій Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли зникне дефіцит бензину в Україні та чи подорожчає ще більше пальне в червні: передбачення екстрасенса

Ситуація з бензином в Україні продовжує залишатися складною, а ось з поставками газу та дизпалива дещо покращилася, кажуть у "Сніданку з 1+1". Газ і досі є найбільш доступним видом пального для пересічних українців, на нього поки найменший дефіцит. Чому так сталося? Експерти розповідають, що чимало українських компаній закуповували газ у Європі ще до повномасштабної війни, тому потім їм вдалося якнайшвидше налагодити постачання вже у більших об'ємах (адже вони мали підписані контракти, робочі контакти, необхідний сертифікований транспорт).

Коли ж можна сподіватися на скорочення дефіциту бензину в Україні? Експерт з енергетичних питань Сергій Куюн розповідає:

"Десь до вересня включно ми будемо жити в сезоні високого споживання, тому що в Європі це період активізації автомобільного сезону, в Україні – роботи агро-промислового комплексу. Це високий сезон, зайвих об'ємів пального немає, тому дефіцит пального точно не скоротиться ло осені".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де є пальне: в Україні створили спеціальний бот про наявність пального на АЗС

Що ж стосується того, коли за прогнозами подешевшає бензин в Україні, експерт каже:

"Ціни будуть такими ж, як і зараз, у найближчі 2-3 місяці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетинала державний кордон з двома каністрами бензину: фітнес-тренерка Ксенія Литвинова розповіла у «Сніданку з 1+1», як поверталася з Німеччини до України

Детальніше про ситуацію з пальним в Україні дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1":

Новини по темі