Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Чому вагітним жінкам потрібно їсти ожину

Дієтолог "Сніданку з 1+1" Галина Незговорова розповіла про корисні властивості ожини.

Ожина, яка за зовнішнім виглядом нагадує плоди малини, за вмістом перевищує оздоровчі властивості більшості ягідних культур. В народі її називають «царською ягодою».

Ожина багата на клітковину, мікро- та макроелементи та вітаміни. Варто підкреслити, що за вмістом вітаміну С вона вдвічі обходить лохину, а за РР – є беззаперечним рекордсменом серед ягід. Низька калорійність ожини - всього 34 ккал/100 г дозволяє споживати її без шкоди для фігури.

Читайте також: Як попередити застуду восени 

Серед корисних властивостей ожини виділяють:

Якість і ціна пологів в Україні і за кордоном1. Сприяє позитивній роботі серцево-судинної та нервової систем;

2. Покращує пам'ять та нормалізує сон;

3. Допомагає при цукровому діабеті;

4. Має сечогінну, жарознижуючу та протизапальну дію;

5. Стимулює шлунково-кишковий тракт;

6. Попереджає розвиток новоутворень.

Ожина допомагає майбутній мамі попередити виникнення вроджених дефектів та нормалізує розвиток дитини.

Важливо, щоб ягоди були ретельно вимиті та не містили шкідливих хімічних елементів. 

Корисними є не лише плоди ягоди, а й її листя. Воно багате на вітамін С, мінерали та амінокислоти. Відвар з листя чудово допомагає при ангіні та стоматиті.

Однак лікарі не рекомендують вживати ожину при:

1. запальних процесах шлунку і кишечника;

2. алергії та індивідуальній непереносимості. 

Додавайте лише жменьку ожини до улюблених страв та збережіть здоров'я вашої сім'ї!

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.