Куди поїхати у відпустку: мальовничий острів Млєт у Хорватії зачарує бухтами, пляжами і монастирем ХІІ століття

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Куди поїхати у відпустку влітку? Чудовий варіант – Хорватія, де неймовірна природа та безліч архітектурно привабливих місць.

Поділитися:

Хорватію відвідала Наталка Щука, ведуча рубрики «Мій путівник» у «Сніданку з 1+1». Вона розповіла про мальовничий острів Млєт, на якому свого часу побував сам Жак-Ів Кусто. В це чарівне місце точно можна відправитися у відпустку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотосесія в купальнику: вчимося стильно позувати на прикладі зіркових фото

Хорватія – це понад 1000 островів. В багатьох місцях – це незаймана природа, якою місцеві жителі дуже пишаються і бережуть її.

Сполучення материкової частини з островом Млєт поромне. Добратися можна з Трстено чи Дубровника. На поромі можна перевезти і свою машину. Плисти таким чином із Трстено приблизно 45 хвилин.

Острів МлєтФОТО: wikipedia.org

Острів Млєт вважається найкрасивішим на південному узбережжі Хорватії. Тут ідеальні бухти і пляжі, а також незвичайний природний феномен: всередині острова є ще 1 маленький острів. Саме на цьому невеличкому острові Святої Марії знаходиться монастир ХІІ століття та старовинна церква.

Велика частина території острова Млєт – це національний парк, який суворо охороняється хорватськими законами. У національному парку є два озера з солоною водою. Саме посеред одного з них знаходиться острів Святої Марії з монастирем. Тут кришталево чиста вода та неймовірні краєвиди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модні купальники 2021 – тренди цього сезону від Андре Тана

Популярна розвага на острові – катання на каяках. Їх кожен може взяти в оренду приблизно за 160 гривень за годину (якщо переводити ціну на українську валюту).

Острів Млєт має вулканічне походження, тому у його рельєфі є багато ущелин і проваль. А також багато місць, просто створених для фантастичних фото. Ця локація – чудовий варіант для літнього відпочинку.

Новини по темі