Локдаун в Україні: коли чекати посилення карантину та який головний фактор на це впливає? Прогнозами ділиться лікар-імунолог

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Коли чекати посилення карантину в Україні через поширення коронавірусу? Своїми прогнозами поділився лікар-імунолог.

Поділитися:

Чи буде новий локдаун в Україні? Якщо так, то коли, і які обмеження чекають на українців? Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповів імунолог, голова Національної технічної групи з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: лікар назвав нові симптоми більш заразного штамма "Дельта" (відео)

Отже, наразі в 12-х областях України рівень захворюваності на COVID-19 перевищує норму, яка дозволяє зоні вважатися зеленою. Якщо така ситуація буде тривати впродовж 3-х днів поспіль, це стане підставою для посилення карантину в регіоні.

Локдаун

Федір Лапій говорить:

Головний фактор, який впливає на посилення карантинних обмежень в регіоні, – це відсоток заповнення лікарняних ліжок у відділеннях інтенсивної терапії, які призначені для пацієнтів з коронавірусом.

Зараз щодня ця кількість зростає на 3%, і це тривожний сигнал. Тож в деяких регіонах, очевидно, правила адаптивного карантину будуть застосовані вже через тиждень. Дивіться також, як про погіршення епідситуації в Україні розповідає Головний санітарний лікар:

Імунолог Федір Лапій зазначає:

Треба розуміти, що мова поки йде не про всеукраїнський локдаун, а про обмеження на локальному рівні. Але ми впевнено наближаємося до того, чого намагаємося уникнути.

Також імунолог сказав, що у світі пандемія коронавірусу набуває характеру пандемії невакцинованих. По суті, вибір невеликий – або масова вакцинація, або черговий локдаун.

Дивіться, як експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова розвінчує міфи про вакцинацію від коронавірусу:

Новини по темі